İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında devremülk yolsuzluğu iddialarıyla soruşturma başlatılan Fadıl Akgündüz, "Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Caprice Gold ve Maldivler projesi mağdurlarının avukatları, Jet Fadıl'ın tutuklandığını belirttiler.

Mahkeme kararında, "Müşteki beyanları ve sayısı, dosyada esasa etkili tüm bilgi ve beyanlar dikkate alınarak şüphelinin kaçma ve kaçacağı olgusunu oluşturan somut olguların varlığı dikkate alınarak adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçeleri ile tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığından tutuklanmasına karar verilmiştir denildi.
İstanbul Bayrampaşa'daki bitirilemeyen Caprice Gold Oteli gibi projelere para yatırıp dolandırıldıklarını öne süren vatandaşlar, Caprice Yatırımcıları Derneği çatısı altına toplanmıştı. Dernek üyeleri tarafından Akgündüz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurusu dilekçesinde yer alan 185 mağdur Akgündüz'den şikayetçi olmuştu.

Avrupa’da 14 bin kişiyi dolandıran Jet Fadıl’ın tutuklanması üzerine Jet Fadıl’ın Avrupalı Türk mağdurları, “ biz tutuklatamadık ama devre mülk mağdurları tutuklattı, diyerek buruk da olsa karara sevindiklerini söylediler.

©SONHABER.EU