Almanya'da görev yaptığı hastanelerde 100 kişiyi öldüren, 30 kişiyi de öldürdüğünden şüphe edilen cani hastabakıcıdan duruşmada herkesi şoke eden itiraf geldi. Oldenburg ve Delmenhorst kentinde 2000-2005 yılları arasında Adnan Tüter adlı Türk'ün de aralarında bulunduğu kurbanlarına kalp krizine yol açan ilaç enjekte eden Niels Högel, "Hastaları can sıkıntısı ve heyecan için öldürdüm" dedi.

'TÜTER'İ İNKAR ETTİ'
Öldürme isteğinin daha sonra önüne geçemediğini itiraf eden Högel, "Birkaç kez yakalanmayı umut ettim, ancak heyecanın da önüne geçemedim. Hastalara iğne yapma daha sonra otomatiğe bağlandı" diye konuştu. Oldenburg Bölge Mahkemesi'nde görülen duruşmada Högel, Adnan Tüter'i hatırladığını, ancak öldürmediğini ileri sürdü. Bu açıklama Tüter ailesinde şaşkınlığa neden oldu.

YALNIZ BIRAKILIYORUZ
Tüter'in eşi Mariya, "Katilin Adnan'ı öldürmediğini ileri sürmesi, bu olaydan sıyrılmaya çalışması beni kahretti. Oysa Adnan'ın mezarı açılmış, alınan dokularında diğer ölen hastaların dokusundaki yasaklı ilaca rastlanmıştı. Katilin sözleri ise bizleri bir kez daha öldürdü. Mahkemede yalnız bırakılıyoruz. İşi siyasi boyuta taşımalarından korkuyorum" açıklaması yaptı.

Sabah