ALMANYA

6. Avrupa Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nın kazananları belli oldu

Avrupa genelinde 15 bölgeden katılımla gerçekleştirilen 6. Avrupa Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Abone Ol

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Gençlik Teşkilatı tarafından düzenlenen 6. Avrupa Ezanı Güzel Okuma Yarışması sona erdi. Avrupa’nın farklı bölgelerinden genç yeteneklerin katıldığı yarışmada, büyükler ve küçükler kategorilerinde dereceye giren isimler açıklandı.

Büyükler kategorisi birincisi Hessen Bölgesi’nden Yusuf Kaya olurken, Alpes Bölgesi’nden Semih Öz ikinci, Hamburg’dan Emrullah Çuluk ise üçüncü oldu.

Küçükler kategorisi birinciliğini Hessen Bölgesi’nden Semih Hüseyin kazanırken, Ruhr A Bölgesi’nden Hamza Kabaoğlu ikinci, Belçika Bölgesi’nden Bedirhan Şahin üçüncü oldu.

Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan IGMG Gençlik Teşkilatı Başkanı Furkan Kahraman, “Avrupa’nın dört bir yanından, toplam 15 bölgeden genç kardeşlerimiz yarışmaya katıldı. Ezana hizmet etmek, Hz. Bilal’in bu asırdaki yansımaları olan bu genç kardeşlerimizi yetiştirmek için gayret ediyoruz. Katılan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Büyükler kategorisi birincisi Yusuf Kaya ise duygularını, “Birinci olacağımı düşünmüyordum ama kendime güveniyordum. Beni eğiten Erdal Hocama çok teşekkür ediyorum, Allah ondan razı olsun. Bende çok katkısı var. Çok mutluyuz.” şeklinde ifade etti.

Küçükler kategorisi birincisi Semih Hüseyin büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek, “Çok heyecanlı bir atmosfer vardı. Çok önemli bir yarışma. Ezanı güzel okumak camilere daha çok insanın gelmesi için çok önemli. Beni destekleyen tüm arkadaşlarımdan Allah razı olsun.” dedi.

Yarışmanın jüri heyetinde Abdulkerim İleri, Osman Bostancı ve Mustafa Alphayta hocalar yer aldı.

Kaynek: Camia Haber

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.