Almanya'nın Mainz kentinde otomobil galerisi isleten ve aslen Ordu Fatsalı olan Aydın Aslantaş, yüzyılın en vahsi terör örgütü FETÖ'ye ilişkin SABAH'a çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. FETÖ'nün nasıl para topladığını anlatan Aslantaş, eğitim kurumları hakkında detaylı bilgiler verdi.
Hasta olduğu 2007 yılı mayıs ayında örgütten Mustafa D. ile Halil I.'nin kendisini ziyarete geldiğini söyleyen Aslantaş; "Bana yaptıkları hizmetlerden bahsederken öğrencilere yönelik hizmetlerinin de olduğunu söylediler. Benim de dört çocuğum vardı. Çocuklar lise (Gymnasium) öğrencisiydi. Çocuklara ve onlara katkı olsun diye önce dershanelerinde ek derse gönderdim. Otomobil galericiliği yapıyordum. Beni esnaf toplantılarına çağırmaya başladılar. İçlerine çocuklar için girdim" diye konuştu.

OĞLUMU EV İMAMI YAPTILAR
Aslantaş daha sonra çocuklarını FETÖ'nün yurtlarına göndermeye başladığını dile getirdi ve sunları anlattı: "Büyük oğlum İbrahim, Aachen Teknik Üniversitesi'ni kazanmıştı. Onların evlerine gönderdim. Ev imamıyla anlaşamayınca bize de yakın olsun diye Karlsruhe'ye kaydını aldırdık. Makine Mühendisliği okuyordu. Il imamı Ferhat D.'nin kaldığı evde kalmaya basladı. Ev imamı oldu. Sorumluluğuna çocuklar vermişler. Ben derslerini her sorduğumda sorumlu imam ve oğlumdan "Çok iyi" cevabını alıyordum. İbrahim çocuklarımdan en zekisiydi. Sonra diğer çocuklarımı da onların evlerine gitmeye zorladım.

İKİ ÇOCUĞUM KISA SÜREDE AYRILDI
Kızım Rumeysa iki ay onların içinde kaldı ancak dayanamadı. Çıkardık ev tuttuk üniversitesini normal süresinde tamamladı. Oğlum Ömer iki yıl içlerinde kaldı ve onlardan koptu. Küçük oğlum Muhammed Ali hala onların içinde ve koparmakta zorlanıyorum. Ev imamı yaptıkları oğlum İbrahim'e, 'Bu çocuklar büyüğünü küçüğünü tanıyan biri olarak yetişirse cennetin ortasındasın' diyorlar. Bunu duyan oğlum, cennet ile ödüllendirilme vasfına erişebilmek için tüm enerjisini, gelen çocukları, onların istediği doğrultuda yetiştirmek için kullandı. Üniversitesini ihmal etmiş. Bir dersten üç kez sınava girmiş. Üçüncüde de kaybedince üniversite hayatı da sona erdi."

'ANLATTIKLARI HEP YALANMIŞ'
Aydın Aslantaş, gerçeği nasıl anladığını su çarpıcı sözlerle dile getirdi: "Büyük oğlumla ilgilenen imam Ferhat D.'yi çağırdım. Çocuğum dört senelik üniversitesini yedi senede tamamlayamamıştı. 'Çocuğun babası olarak başarısızlığından, size çok güvendiğim ve takip etmediğim için yüzde 50 ben sorumluyum yüzde 25 de çocuğum sorumlu. Suçun diğer yüzde 25'i kimde? diye sorunca 'Banane senin çocuğundan' dedi. Ona, '2007 yılında senin adamın kapıma geldiğinde ben ona talebe yetiştiriyor diye çocuğumu emanet ettim. Benim bütün maddi desteğim sana insan yetiştirmek için. Hiç mi utanmazsın' dediğimde kalkıp gitti. O günden sonra onlardan koptum."

'ZENGİN AİLE ÇOCUKLARINI TOPLUYORLAR'
"Daha fazla para koparabilmek için babası zengin olan esnaf çocuklarını yurtlarda topluyorlardı. Benim dönemimde 46 öğrenci bölgemdeki evlerde kaldı ama hiçbiri üniversiteden mezun olamadı. Bu çocuk, kermeslerde, kurbanlarda, gazete aboneliklerinde kullanıldı. Para toplamaya aracı edildi.
Yurtlarında 24 saat bunlarla beraber olan çocukların beyinlerini yıkayarak diledikleri gibi kullanacakları hale getirdiler. Su an 24 yasındaki küçük oğlum bunların yanına 11 yasındayken girdi. Sosyal çevresi de hayatı da onlar oldu. Onlardan koparmaya çalışıyorum. Bugün bunları anlatmamın sebeplerinden biri de budur."

Sabah