Fransa'daki temaslarının ardından Belçika'ya geçen Bozkır, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Brüksel Temsilciliğinin düzenlediği toplantıya katılarak bir konuşma yaptı. Özellikle Avrupa’daki Türkleri ilgilendiren bir konuya değinen Bozkır, “Avrupa seçim bölgesi olacak ve yurtdışındaki Türkler kendi milletvekillerini seçecek” dedi

Türkiye'deki seçimlerde vatandaşların artık Avrupa'dan oy kullanılabildiğini anımsatan Bozkır, şunları söyledi:
"İstedik ki madem burada oy kullanılıyor ve bu oylar Türkiye Cumhuriyeti'nin seçimlerinde önemli rol oynuyor. O zaman burada da bir dahaki seçimde biz burayı bir seçim bölgesi haline getirelim ve buradaki kardeşlerimiz o seçim bölgesinde kendi adayını seçsinler ve bu seçim bölgesinden Avrupa'da yaşayan kardeşlerimiz milletvekili çıkarsınlar. Bununla ilgili olarak da yasa hazırlandı ve Meclis'e sevk edildi. İnşallah gelecek seçimlerde Avrupa’da yaşayan kardeşlerimiz, buradaki oylarıyla bir milletvekili aranızdan seçmiş olacaksınız. Oy kullanması gerçekleştikten sonra şimdi Avrupa'dan, kendi seçtiğiniz birisini Türkiye Büyük Millet Meclisine göndermek uzun yıllardır arzu ettiğiniz bir husus olacaktır."

Bozkır, seçmenlerin talepleri üzerine pasaport harçlarının yarı yarıya düşürüldüğünü ve dövizli askerlik yasasının onaylanarak bedelinin bin euroya indirildiğini, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’ye getirdikleri araçları iki yıla kadar kullanma taleplerinin gerçekleştirildiğini de dile getirdi. Türk Hava Yolları uçaklarında yüzde 20 aile indirimi sağlandığını söyleyen Bakan Bozkır, yurt dışından getirilen cep telefonu kullanım sürelerinin 30 günden 60 güne uzatıldığını anlattı.

AB Bakanı Bozkır, Brüksel temasları kapsamında yarın AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Euro ve Sosyal Diyalogdan Sorumlu Üyesi Valdis Dombrovskis ve İşbirliği ve Kalkınmadan Sorumlu Üyesi Neven Mimica ile görüşecek. AB'deki temaslarının ardından Brüksel’deki Türk esnaf ve vatandaşları ziyaret edecek olan Bakan Bozkır, cumartesi Türkiye'ye dönecek.

© SONHABER.EU