ABD’nin Kentucky eyaletinde basına yansıyan ve yaklaşık 3 yıl önce yaşandığı belirtilen bir olay şok yarattı. 2021’de aşırı doz sonrası tedaviye alınan adam, beyin ölümü gerçekleştiği düşünülerek yaşam destek ünitesinden çıkarıldı. Organ bağışçısı olan adam, organlarının alınması için ameliyata alındı. Ancak doktor neşter vuracağı zaman canlandı. Kentucky Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hoover, Ekim 2021'de aşırı dozun ardından ABD'nin Kentucky eyaletindeki bir hastaneye kaldırıldı. Burada beyin ölümü gerçekleştiği ilan edildi ve ardından ailesi onu yaşam destek ünitesinden çıkarmak gibi zor bir karar aldı. Hoover organ bağışçısı olduğunu belirttiği için vücudu organlarının alınması için hazırlandı. Ancak doktorlar bıçağı adama saplamadan hemen önce, aniden yaşam belirtileri göstermeye başladı. 

Operasyonda yer alan hemşire Natasha Miller, bu durumu ABD radyo istasyonu NPR'ye anlatırken organ bağışı için ameliyata alındığı sırada Hoover'ın gözlerinde yaş olduğunu ve hareket etmeye başladığını fark ettiklerini söyledi. Miller “Yanına gittiğimizde gözlerinde yaşlar olduğunu görebiliyordunuz, gözle görülür bir şekilde ağlıyordu.” dedi.

Hoover'ın kız kardeşi Donna Rhorer ise yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir saat sonra doktor bizi almaya geldi. Henüz hazır olmadığını ve TJ'in uyandığını söyledi. Hepimiz çok şaşırdık” ifadesini kullandı.

Rhorer, bu gelişmeden sonra doktorların kardeşini eve götürebileceğini söylediğini belirtti ve “ancak uzun süre yaşamayacağını hesaba katmamız gerektiğini söylediler. Bu üç yıl önceydi ve Hoover hala hayatta” dedi.

Konu ile ilgili çıkan haberlerde Kentucky savcılığının olayla ilgili bir soruşturma başlattığı aktarıldı.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: TikTok - ladonnarhorer

Avusturya’da trafik sigortası ücreti yüzde 17 arttı Avusturya’da trafik sigortası ücreti yüzde 17 arttı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi