ALMANYA

AB’den 18 yaşına giren gençlere ücretsiz tren bileti başvuruları başladı

AB tarafından, DiscoverEU programı kapsamında, Avrupa Ülkeleri ve Türkiye'deki 18 yaşına giren gençlere verilen tren bileti için başvurular başladı.

Abone Ol

Avrupa Komisyonu, 18 yaşına giren gençler için 35 bin 500 ücretsiz tren bileti dağıtacak. 2018 yılından bu yana uygulanan DiscoverEU programı kapsamında verilecek bu biletler, 1 Mart 2025 - 31 Mayıs 2026 tarihleri arasında kullanılabilecek.

Gençleri seyahat etmeye ve yeni ülkeler keşfetmeye teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen DiscoverEU programında bu yıl da 35 bin 500 bilet dağıtımı yapacak. Başvurular 2 Ekim’de başladı ve 16 Ekim'e kadar devam edecek.

Bu program, Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra Türkiye, İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç ve Sırbistan gibi ülkeleri de kapsıyor.

Başvuru sürecinde gençlerin bazı genel kültür sorularını yanıtlaması gerekecek ve ardından yapılacak Interrail çekilişi ile kazananlar belirlenecek.

Ayrıca, engelli veya sağlık sorunları olan gençler, başvuru sırasında bildirecekleri bir refakatçi ile birlikte 30 gün boyunca ücretsiz seyahat edebilecek.

Vincent-Immanuel Herr ve Martin Speer adlı iki Alman aktivistin girişimiyle başlatılan DiscoverEU programı sayesinde 2018 yılından bu yana 1 milyon 300 bin kişiye ücretsiz tren bileti verildi.

DiscoverEU programına bu LİNK üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.