Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Bülbül, “İslam dünyası olarak maalesef çok iyi günler geçirmiyoruz” diyerek, İslam dünyasını gözyaşına boğan yanlış telkinlere karşı sağduyu ile hareket etmek gerektiğini söyledi.

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER), Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nin desteği ile Afrika’daki eğitimcileri Türkiye’ye getirdi.

‘Afrikalı Eğitimcilerle Tecrübe Paylaşımı’ projesi kapsamında Türkiye’ye gelen Afrikalı eğitimciler, Ankara’da YTB’yi ziyaret etti. Tanzanya, Gana, Uganda, Kamerun’un yanı sıra Moro Adaları ve Pakistan’dan gelen eğitimcilere konuşan YTB Başkanı Kudret Bülbül, son zamanlarda İslam ülkelerinde yaşanan olaylara dikkat çekti.

ILK_2030s

“İslam dünyası olarak maalesef çok iyi günler geçirmiyoruz” diyen Başkan Kudret Bülbül, “Suriye’deki, Irak’taki, Libya’daki, Moro’daki kardeşlerimizin acılarını hepiniz her halde benden daha iyi biliyorsunuz” diye konuştu.

Sağduyulu yorumlara ihtiyaç var

Yaşanan olayların tüm İslam âleminin ortak acısı olduğunu dile getiren Başkan Kudret Bülbül, “Maalesef bağnazlık, önyargı, ırkçı, mezhepçi yaklaşımlar, yanlış İslami yorumlar bu acıların en temel nedenlerinden birisi. Bütün bir İslam dünyasını gözyaşına boğan bu yanlış telkinlere karşı sağduyu ile hareket etmek, ortak bir bakış geliştirmek herhalde hepimizin görevi. Gerek Türkiye’de gerek ülkelerinizde sağduyulu İslami yorumlara, sağduyulu yorumların birbirleri ile ilişkilerini geliştirmelerine öylesine ihtiyacımız var ki, bunu yapmadığımız için Tanzanyalı Gana’da, Ganalı Uganda’da, Kamerunlu Pakistan’da ne olduğunu çok iyi bilmezse doğal olarak bizler orada ne olduğunu bilemiyor ve yanlış yorumlara gidiyoruz” dedi.

Türkiye Bursları’na yönlendirin

YTB olarak ilgili ülkelerdeki STK’lar, üniversiteler, bilim insanları, alimler, gazeteciler ve entelektüelleri tanıştırmak ve birbirleriyle çalışır hale getirmenin en temel amaçları olduğunu vurgulayan Başkan Kudret Bülbül, eğitimcilere ülkelerindeki kuruluşların YTB’ye proje başvurusunda bulunabileceklerini hatırlattı. Eğitimcilere Türkiye Bursları’ndan bahseden Başkan Kudret Bülbül, nitelikli öğrencilerin Türkiye Bursları’na başvurmaları için yönlendirilmelerini istedi.

ILK_2105s

11 başlıkta seminer

Afrika’daki eğitimcilerle tecrübe paylaşımını sağlayan proje ile pek çok Afrika ülkesinden eğitimci Türkiye’ye getirildi. Proje kapsamında eğitimciler İngilizce konuşan ve Fransızca konuşan eğitimciler olmak üzere iki gruba ayrıldı.

Proje kapsamında Türkiye’de 10 gün kalacak olan Afrikalı eğitimciler İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde sertifika programına katılacak. Katılımcılara Özel Yetiştirme Teknikleri, Eğitmen-Öğrenci İlişkileri, Eğitimin Temel Prensipleri gibi 11 başlıkta seminerler verilecek. Afrikalı Eğitimciler İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Bursa, Çanakkale gibi illeri de görme fırsatı bulacaklar.

https://youtu.be/HPjbUZ020Ms

© SONHABER.NL