Albert Heijn Den Haag kentindeki iki mağazasında sıradışı bir uygulama başlattı. Market çalışanları yaşlı müşterilere daha fazla göz kulak olacak, yani bir nevi sosyal danışmanlık yapacak.

Volkskrant gazetesinin bugünkü sayısında yer alan bir haberde, Den Haag’da daha çok yaşlıların oturduğu bölgede bulunan iki Albert Heijn mağazasında yeni ve farklı bir uygulamaya geçildiği belirtildi. Habere göre sözü edilen AH mağazalarında çalışan personel bundan böyle yaşlı müşterilerle daha fazla ilgilenecek ve onlara yardım edecek.

Kasa çalışanları örneğin yalnız yaşadığını düşündükleri veya unutkanlık belirtileri olan yaşlı müşterilerine, bir sosyal danışmanla konuşmak isteyip istemediğini soracak ve dükkan içinde bulunan danışmana yönlendirecek.

AH ve Royaal Zorg tarafından ortaklaşa uygulamaya konulan bu düzenleme Loosduinen ve Escamp mahallelerindeki mağazalarda faaliyete geçirilecek. Bir başka değişle AH mağazaları, eski usul, insanların birbirleri ile dertleştiği mahalle dükkanı vazifesini görecek.

Projenin hayata geçirilmesinde önayak olan Royal Zorg yetkilisi Sumeyra Yazir, her alışveriş için tekrar tekrar mağazaya gelen yaşlı müşteriler veya kasiyerle konuşmak için kasanın yanından ayrılmayanlar olduğunu belirtirken, “kasiyerler bir müşterinin aniden ortadan kaybolduğunu, konuşmaya ihtiyacı olduğunu veya üstünü başının her zamanki gibi olup olmadığını daha çabuk fark edebiliyor.” Dedi

AH sözcüsü ise bu uygulamanın deneme amaçlı yapıldığını, her AH mağazasını bu uygulamayı seçmek konusunda serbest olduğunu belirtti. Den Haag’daki mağazada çalışan personelin bu konuda eğitim alacağını belirten sözcü “Diğer mağazaların da bundan etkilenmesi iyi olur. Örneğin Doorn’daki bir mağazaya daha çok dement kişiler geliyor, Utrecht’teki bir dükkana ise gelenlerin çoğu çocuklardan ve sağlıklı ürün almak isteyenlerden oluşuyor. Her mağaza kendi müşteri potansiyeline göre hareket edebilir” dedi.

© SONHABER.EU