Albert Heijn ve Jumbo’nun özellikle online gücünü kırmayı hedefleyen bir süpermarket konsepti girişimi sessiz sedasız ama büyük ve emin adımlarla geliyor.

Nijkerk merkezli Picnic adı girişim özellikle online satışlarda iki deve rakip oluyor. Hem fiyat açısından daha cazip olacaklarını hem de eve paket servisinin bedava yapılacağını belirtiyor.

Picnic şirketinin Nijkerk’de çok büyük bir dağıtım merkezi bulunuyor. Bu dağıtım merkezinden yerel merkezlere dağıtım yapılıyor. İlk yerel merkezi Amersfoort’ta olan şirket 3 yıldır 30 kişilik kadrosu ile alt yapı çalışmalarını sessiz sedasız yürütüyor.

AD’ye açıklama yapan Picnic yetkilisi şirketin 4 girişimci ile kurulduğunu, ancak o dönemde hepsinin başka şirketlerde çalışan ve gelir elde eden kişiler olduğunu belirtiyor. Bunlardan biri kaza servisi Route Mobile ve personelsiz çalışan Tango benzin istasyonu sahibi Michiel Muller

Amersfoort’ta Sprinter kod ismi ile çalıştıklarını, şirkete ait özel elektrikli minibüslerin dolaştığını belirten yetkili bu marketten alışveriş yapan müşterilerine özel bir gizlilik belgesi imzalattıklarını belirten yetkili eğer bu denmeme iyi sonuçlar verirse Hollanda’nın diğer şehirlerine de aynı uygulamayı getireceklerini söylüyor.

Kırılma noktası olabilir

Moda ve elektronik alanında yaygın olan online alışverişin süpermarket alanında pek yaygın olmadığını düşünen Picnic bu anlamda bir kırılma noktası oluşturmaya çalışıyor. Süpermarketlerin yıllık olarak 35 milyar euroluk bir gelir olduğunu ve geçen yıl bunun sadece yüzde 1,5’ini online satışlardan elde edildiği belirtiliyor.

Tüketicinin süpermarket alışverişlerinde de evde oturduğu yerden satın almayı tercih ettiğini belirten Picnic, bu sistemin birçok süpermarkete pahalıya geldiğini, yapılan masrafın da tüketiciye ödetildiğini belirtiyor.

Picnic bu anlamda da bir yenilik getiriyor ve teslimat masrafının olmadığını ve ürünleri en ucuz fiyattan satacağını belirtiyor. Bunun başlıca nedeni online satış mağazası yerine yerleşik mağazasının bulunmaması . Müşteriler bir app yardımı ile alışverişlerini yapabiliyor ve teslimat haftanın istenen üç gününden birinde yapılıyor.

© SONHABER.NL