Rotterdam Belediye Meclisi Encümeni Latif Tali (PvdA), Diyarbakır Barolar Birliği Başkanı Tahir Elçi hakkında ifadelerde bulunan IUR Rektörü Ahmet Akgündüz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Salı akşamı Radio 1 kanalında yayımlanan, 1 Op Straat programında bir açıklama yapan Rotterdam Belediye Meclisi Encümeni Latif Tali (PvdA), Diyarbakır Barolar Birliği Başkanı Tahir Elçi hakkında yayınladığı twitter mesajları nedeniyle, Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Ahmet Akgündüz hakkında ayrımcılık ve nefret suçu gerekçesiyle, suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Tali açıklamasında Akgündüz hakkında Hollanda Kürtleri Derneği ve birkaç kişi tarafından da suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Bilindiği üzere Salı günü bir açıklama yapan Eğitim Bakanı Jet Bussemaker Akgündüz’ün nefret söylemlerine karşı ihbarda bulunan birileri olur umarım. Bulunduğum konumdan dolayı ben ihbarda bulunamıyorum ” ifadesini kullanmıştı. Bakanın bu açıklamasından sonra gelen suç duyurusu dikkat çekti.

Bussemaker’ın yeni bir yasa üzerinde çalıştığı, bu yasa ile Rotterdam İslam Üniversitesi ile yaşanan sorunlar gibi meselelerde kurumların yönetimine el atmayı kolaylaştırmaya çalıştığı belirtiliyor.

© SONHABER.EU