Alkmaar'da birden fazla yangın çıkardıkları şüphesiyle gözaltına alınan iki kız çocuğu, suçlarını itiraf etti. 12 ve 14 yaşındaki kızlar, aralarında bir alışveriş merkezinin de bulunduğu yedi farklı yerde yangın çıkarmaktan sorumlu tutuluyor.

Pazartesi günü, her iki kız da hakim karşısına çıkarıldı. 14 yaşındaki kızın iki hafta daha gözaltında kalmasına karar verilirken, 12 yaşındaki kızın ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Kızların avukatı Elwin Boskma, NH Nieuws’a verdiği röportajda, müvekkillerinin can sıkıntısından bu eylemleri gerçekleştirdiklerini kabul etti. Avukat Boskma, kızların yaptıkları eylemlerin sonuçlarını öngöremediklerini ve bu durumun onları çok korkuttuğunu belirtti ve "Genç yaşlarının getirdiği kırılganlık nedeniyle, gözaltında kalmanın etkisi onları derinden sarstı," diye ekledi. Boskma, bu kızlar için daha fazla gözaltı yerine yardım almalarının daha faydalı olacağını düşündüğünü ifade etti.

Avukatın itfaiyede gönüllü olarak çalıştığı ve yangınlardan birine şahsen tanıklık ettiği öğrenildi. 

Yedi noktada kundaklama
Savcılık ilk açıklamasında, kız çocuklarının toplamda yedi farklı yerde kundaklama olayına karıştığından şüphelenildiğini belirtmişti.

Hollanda’da UWV 3 bin kişiye 1000 euroya kadar geri ödeme yapacak Hollanda’da UWV 3 bin kişiye 1000 euroya kadar geri ödeme yapacak

Açıklanan bilgilere göre ilk yangın, saat 15.00 civarında Gasthuisstraat'taki bir kütüphanede çıktı. Yaklaşık yarım saat sonra Laat'taki McDonald's'ta, ardından saat 16:20’de Langestraat'taki Hema mağazasında yangın alarmı verildi. Daha sonra saat 17:10’da Koorstraat'taki Grote Kerk'te, 17:55’de Pettermerstraat'taki Vue Sinemaları'nda, 18:00’de de Noorderkade'deki Decathlon mağazasında yangın çıktı. Son yangın ise saat 19.15'te Alkmaar'ın kuzeyinde Europaboulevard'daki De Mare Alışveriş Merkezi'nde meydana geldi.

Bu son yangında bir giyim mağazası tamamen yandı ve diğer işletmeler de hasar gördü. Mağazaların üstündeki dairelerde yaşayanlar, geceyi başka yerlerde geçirmek zorunda kaldılar.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş