Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor

Almanya, teröristleri ve yasa dışı göçmenleri engellemek amacıyla sınırda ekstra kontroller başlattı. Bu nedenle Almanya'ya giden yollarda trafik yoğunluğunun artabileceği uyarısı yapıldı. Kontrollerin sadece kara yolları değil, aynı zamanda demir yolları hattında yapılacağı belirtildi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, geçen hafta tüm Alman sınırlarında geçici (ekstra) sınır kontrollerinin yapılacağını duyurdu. Bu ek kontroller başlangıçta altı ay sürecek.

Sınır kontrollerinde sadece ehliyet göstermek yeterli kanıt sayılmadığından, görevliler yolculardan kimlik kartı veya pasaportlarını da ibraz etmelerini talep etmekte.

Pazartesi gece yarısı başlayan kontroller sadece kara sınırında yapılmıyor. Alman polisi sınırın 30 kilometre içerisinde de rastgele araçları durdurarak kontrol ediyor.

Alman polisinden yapılan açıklamada, Groningen, Drenthe ve Overijssel'e komşu olan Aşağı Saksonya eyaletinde A7, A37 ve A1 otoyollarında kontroller yapılacağını duyurdu. Hollanda’nın daha güneyinde, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine giden yollarda ise sürücüler rastgele durdurulacak. Bu kontroller sabit noktalarda yapılmayacak. Hollanda-Almanya sınır bölgesindeki daha küçük yollar için de kontrollerin olacağı duyuruldu.

Bu arada, sadece karayolundaki sürücüler değil, trenle, yürüyerek veya bisikletle Almanya'ya gidenler de kontrol ediliyor ve bu kişilerden de pasaport veya kimlik kartı göstermesi isteniyor.

Geçen hafta Transport ve Lojistik Hollanda (TLN), sınırdaki pasaport kontrolleri konusunda büyük endişe duyduklarını bildirdi. Sektör örgütü, koronavirüs dönemi ve bu yaz Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nı örnek gösterdi ve aynı sıkıntıların yaşanacağı endişesi taşındığını kaydetti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi