Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor

Önümüzdeki yıl 15 Ocak’tan itibaren, yasal sağlık sigortasına sahip olan herkes otomatik olarak elektronik hasta dosyasına sahip olacak. Bu dosyaya girmek istemeyen hastaların itirazda ulunması gerekecek.

Elektronik hasta dosyasına (ePA), hekimler, terapistler ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının erişim izni bulunacak. Hasta dosyasına izin veren kişiler bilgilere kimlerin erişimi olacağına karar verecek. Sağlık sigortaları elektronik hasta dosyasını ücretsiz bir uygulama olarak sunacak.

Elektronik hasta dosyasında kişisel sağlık bilgileri dijital olarak saklanacak. Bu dosyada bulgular, teşhisler, tedavi raporları, ilaç planı, aşı kartı gibi çeşitli bilgileri kaydedilebilecek. 

Ayrıca kişiler kendi dosyasına, örneğin ağrı günlüğü veya eski bulgular gibi bilgileri ekleyebilecek. Acil durumda aranacak kişiler ve hekimlerin iletişim bilgilerini de dosyada saklanabilecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi