ALMANYA

Almanya Solingen şehrindeki festivalde bıçaklı saldırı: 3 ölü, 5 yaralı

Almanya’nın Solingen kentinde düzenlenen festivalde gerçekleşen bıçaklı saldırıda 3 kişi öldü,  5 kişi yaralandı. Saldırgan henüz bulunamadı.

Abone Ol

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Solingen kentinde, şehrin 650. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen festivalde gerçekleşen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Polis her yerde saldırganı arıyor.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Solingen'deki şehir festivalinde saat 21.35 civarında çok sayıda kişinin telefonla polis merkezini arayarak bir kişinin insanlara bıçakla saldırdığı ihbarında bulunması üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Wuppertal Polis Sözcüsü Alexander Kresta basına yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını belirtti. Saldırganın ise olay yerinden kaçtığı ifade etti.

Sözcü saldırgana ait çok fazla bilgiye sahip olunmadığını, çoğu şok içinde olan tanıkların ifadelerinden yola çıkarak saldırganla ilgili bilgilerin toplanmaya çalışıldığını ifade etti.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, yaptığı açıklamada, çok kötü bir olayın gerçekleştiğini, düşüncelerinin kurbanların ve yaralananların yakınlarında olduğunu ifade etti. Reul, şu anda ağır yaralıların iyileşmeleri için dua edilebileceğini belirtti.

Reul ayrıca saldırıda hayatını kaybedenlerin 1’nin kadın, 2’sinin erkek olduğu bilgisini paylaştı.

Solingen Belediyesinden yapılan açıklamada, “Çeşitlilik Festivali” ismini taşıyan ve 25 Ağustos Pazar gününe kadar sürmesi planlanan festivalde 24 ve 25 Ağustos’ta yapılacak etkinliklerin iptal edildiği aktarıldı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.