Almanya, bugün kara sınırlarında pasaport kontrolüne başladı Almanya, bugün kara sınırlarında pasaport kontrolüne başladı

Almanya ve Avusturya’da bugünden itibaren hafta içerisinde görülecek aşırı yapışların sel ve su baskınlarına yol açacağı uyarısında bulunuldu.

Avusturya’da altı eyalette kırmızı alarm
Avusturya’da etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle Tirol, Salzburg, Aşağı Avusturya, Burgenland, Steiermark ve Kärnten eyaletlerinde kırmızı alarm verildi. Avusturya Hava Durumu Dairesi, özellikle güney ve doğu bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı.

Hafta ortasına kadar, kuzeybatı bölgelerde sağanak yağışlarla birlikte ülke yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine de girecek.

Almanya’da son bin yılın felaketi yaşanabilir
Almanya'nın güneydoğusunda, özellikle Güney Bavyera bölgesinde, aşırı yağışlar nedeniyle büyük bir sel felaketi bekleniyor. Uzmanlar, perşembe gününden itibaren şiddetli sağanak yağışların görüleceği ve bu yağışların önceki felaketlerden çok daha geniş bir alanı etkileyerek tarihi boyutlarda bir su taşkınına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. 

Tahminlerin gerçekleşmesi durumunda, bu olayın yakın geçmişte yaşanan büyük sel felaketlerinden daha yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini belirten uzmanlar, "binyılın sel felaketi" yaşanabileceği konusunda endişelerini dile getiriyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi