Almanya'da Bürgergeld artmayacak, denetimler sıkılaşacak Almanya'da Bürgergeld artmayacak, denetimler sıkılaşacak

Ağustos ayı özellikle gençler için önemli yenilikleri beraberinde getiriyor.  1 Ağustos itibariyle eğitim garantisi geliyor ve öğrenci kredileri artıyor. Ancak yeni ay aynı zamanda enerji müşterileri ve işe gidip gelenler için de değişiklikler getiriyor. 

Bafög aylıkları artıyor
Bafög'e hak kazanan öğrencilerin Temel ihtiyaç oranları yüzde 5 oranında artarken, ebeveynlerinin veya partnerlerinin gelirlerine ilişkin ödenekler de yüzde 5,25 oranında artacak. Buna göre temel ihtiyaç ücreti 452 eurodan 475 euroya çıkıyor. Artık ebeveynleriyle birlikte yaşamayan öğrencilere kira için ayda 360 euro yerine 380 euro verilecek. 

Mesleki deneyimin tanınması
Mesleki Doğrulama ve Dijitalleştirme Yasası 1 Ağustos'ta yürürlüğe giriyor . Kanun, insanların mesleki yaşamlarında önceden eğitim almadan kazandıkları yeterlilikleri, becerileri ve deneyimleri resmi olarak belirleyip belgelendirmeyi amaçlıyor. Buna göre kazanılan deneyim kurumlar aracılığıyla sertifikalandırılabilecek. Sertifikalar Sanayi ve Ticaret odalarının yanı sıra Ocak 2025'ten itibaren esnaf odaları aracılığıyla alınabilecek.

Sertifika almak için şartlar:

  • Mesleki deneyim, ilgili meslekte alınan eğitimin bir buçuk katı kadar olmalıdır.
  • Başvuru sahibinin en az 25 yaşında olması gerekmektedir.

Gençlere eğitim yeri garantisi
Çeşitli çabalara rağmen eğitim yeri bulamayan gençlere yönelik eğitim garantisi, 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak. Örneğin çok az eğitim yerinin bulunduğu bölgelerde İş Bulma kurumları ve İş Bulma Merkezleri, bu gençlere son çare olarak şirket dışı eğitim teklif etmek zorunda kalacak. 

Belediyelere 30 km/s sınırlamasında kolaylık
Karayolu Trafik Yasası'ndaki reformun ardından Federal Meclis ve Federal Konsey, Temmuz ayında Karayolu Trafik Düzenlemelerinde ilgili değişiklikleri onayladı. Buna göre, belediyelerin örneğin oyun alanları, okul yolları veya yaya geçitlerinin önünde 30 km/saat hız sınırı uygulaması kolaylaştırıldı. Yönetmelik, Federal Kanun Gazetesi'nde yayımlandıktan sonraki gün, yani muhtemelen temmuz sonu veya ağustos ayı başında yürürlüğe girecek.

Esrar etkisinde direksiyon başında olanlar
Esrar tükettikten sonra araç kullananlar için belirli bir sınır getirildi. Karayolları Trafik Kanunu'nda öngörüldüğü üzere kanında 3,5 tetrahidrokanabinol (THC) değerini aşan miktarda uyuşturucu bulunan sürücülere 3.000 euroya kadar para cezası verilebilecek. Uyuşturucu ile birlikte alkol de tükettiği tespit edilen sürücülerin cezası daha da yüksek olacak.

Isıtma desteği: Ağustos sonundan itibaren başvurular başlıyor
Planlandığı gibi, Ağustos ayının sonundan itibaren müstakil evlerin sahipleri de KfW kalkınma bankasından ısıtma sistemi değişimi için sübvansiyon başvurusunda bulunabilecek. KfW satın alma ve kurulum için uygun maliyetlerin yüzde 70'ine kadar sübvansiyon sağlamakta. 

Berlin-Paris arası gece treni seferleri
12 Ağustos - 25 Ekim tarihleri arasında demiryolu ağındaki inşaat çalışmaları nedeniyle Berlin'den Paris ve Brüksel'e yapılan gece treni seferleri iptal edilecek . Bu bağlantı ancak Aralık ayında gece treni programına eklendi ve Halle (Saale), Erfurt ve Mannheim üzerinden çalışıyor.

Hamburg ve Berlin arasında ICE trenlerinde değişiklik
16 Ağustos-14 Aralık tarihleri arasında Hamburg-Berlin arasındaki ICE trenlerinin yolculuk süresi 45 dakika uzayacak. Trenler Stendal üzerinden yön değiştiriyor. Ayrıca seferler her saat başı 1 trene inecek. Dresden ve Prag'a giden EC trenlerinin kalkış ve varış noktası ise Hamburg yerine Berlin olacak.

Vodafone bazı akıllı teknoloji cihazlarını devre dışı bırakıyor
Vodafone, 1 Ağustos 2024'ten itibaren bazı akıllı teknoloji cihazlarının kullanımını kısıtlayacak. Şirket iki yıl önce bu cihazların satışını durdurdu ancak mevcut müşteriler hâlâ bunları kullanabiliyordu. Önümüzdeki ay itibariyle entegre SIM karta sahip cihazlar devre dışı bırakılacak. Çıkarılabilir SIM kartı olan cihazlarda, başka bir sağlayıcının SIM kartı kullanılabilecek.

Bu değişiklikten etkilenecek cihazlar:

  • Curve Bisiklet Işığı ve GPS Takip Cihazı
  • Neo Çocuk Saati
  • V-Multi (TrackiSafe Multi)
  • V-Pet (Kippy)
  • V-SOS bandı

“ADAC e-Charge” tarifesi sona eriyor
Elektrikli araçlarını “ADAC e-Charge” tarifesini kullanarak şarj eden ADAC üyeleri, 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren bu tarifeyi kullanamayacak. Bu kararın nedeni ise ADAC ile EnBW arasındaki iş birliğinin sona ermesi. Bu aksaklığa rağmen ADAC, gelecekte üyelere alternatif bir ücretlendirme tarifesi sunabilmek için halihazırda yeni bir ortak aradığını belirtiyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş