ALMANYA

Almanya’da 1 Ekim’den itibaren neler değişecek?

Almanya’da önümüzdeki ay bazı önemli değişiklikler yürürlüğe girecek. Sizler için o değişiklikleri listeledik.

Abone Ol

Ekim ayında Almanya’da başta öğrenciler ve araç sahipleri olmak üzere bazı önemli değişiklikler devreye girecek. 

İşte 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe giren değişiklikler…

Lastiklerde Alp sembolü kuralı
Eski dört mevsim lastiklerini kullanmaya devam edenler, ekim ayından itibaren para cezaları ile karşılaşabilir. 1 Ekim'den itibaren, kış hava koşullarında Almanya yollarında yalnızca Alp sembolünü taşıyan kış lastiklerine izin verilecek. Yalnızca “M+S” (çamur ve kar) sembolünü taşıyan lastikler, 2018 yılından önce üretilmiş olmaları halinde 30 Eylül tarihine kadar kullanılabilecek.

1 Ekim'den itibaren gerekli Alp sembolü olmayan lastiklerle araç kullananlara 60 euro ile 80 euro arasında para cezası kesilecek.

BAföG yardımında artış
Maddi durumu yetersiz olan öğrencilere verilen BAföG yardımı yüzde 5 oranında artırıldı. Buna göre temel öğrenci bursları 475 euro’ya çıkacak. Evden ayrı yaşayan öğrencilerine konut masrafına destelk olarak verilen yardım ise 380 euro’ya yükselecek. Toplam burs miktarı ise 58 euro artacak. Bu sayede şuanda 934 euro olan burs miktarı 992 euro’ya çıkacak.

Yirmi beş yaşından küçük, tam zamanlı bir başlangıç eğitimine başlayan ve öğrenimine başlamadan önce vatandaşlık yardımı veya barınma yardımı gibi bir veya daha fazla sosyal yardım alan herkes, bir kereye mahsus olmak üzere 1.000 euro tutarında eğitim desteği almaya hak kazanacak.

Başlangıç yardımına yalnızca eğitimin ikinci ayının sonuna kadar başvurulabilir, bu tarihten sonra başvurular alınmayacak.

2024/2025 Kış döneminde yürürlüğe girecek tüm BAföG değişiklikler için BURAYA göz atabilirsiniz.

Payback Pay ödeme sistemi başlıyor
Online mağazalarda önümüzdeki ayın başından itibaren yeni bir ödeme sistemi devreye girecek. Payback Pay adlı sistem ilk olarak DM adlı kozmetik zincirinde uygulanacak, daha sonra MediaMarkt, Saturn ve Amazon gibi diğer ortak mağazalarda da kullanılabilecek.
 
Payback kullanıcıları biriktirdikleri puanları online alışveriş sırasında doğrudan kullanabilecek. Yeterli puan olmadığında, kalan miktar kart veya PayPal ile ödenebilecek.

Berlin'den Paris'e gece treni
Berlin'den Paris ve Brüksel'e gece trenleri 28 Ekim'den itibaren planlandığı gibi yeniden çalışacak. Almanya ve Fransa'da güzergahta yapılan yoğun inşaat çalışmaları nedeniyle bağlantı 12 Ağustos'tan bu yana iptal edilmişti.

Aralık ortasından itibaren de Berlin – Paris hattında doğrudan bağlantısı sağlayan yüksek hızlı tren seferleri başlayacak. 

Tren biletleri 1 yıl önceden rezerve edilebilir
Deutsche Bahn ön rezervasyon süresini uzattığını açıkladı. Daha önce demiryolu müşterileri biletlerini 6 aya kadar önceden ayırtabiliyordu. 16 Ekim'den itibaren biletler 12 ay öncesinden rezervasyon yapılabilecek.  

Teori sınavlarında yeni sorular
Ehliyet almak için teori sınavına girmeye hazırlanan adayların kullandığı sınav soruları kataloğu ekim ayı itibariyle güncellenecek. Bu değişiklikler genellikle soru cümlelerinde yapılan düzenlemeler veya yeni soruları kapsıyor. 

Ekim’de kış saatine geçiliyor
Dünyada birçok ülkede olduğu gibi Almanya’da da ekim ayında kış saatine geçiliyor. 26 Ekim Cumartesi gününü 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece saatlerinde saatler 1 saat (03.00’ten 02.00’ye) geri alınacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.