Almanya’da Ağustos ayındaki tüm yeniliklerin ardından Eylül ayında da bir dizi değişiklik olacak. Üç federal eyalette yapılacak seçimlerin yanı sıra bazı beyanlar için son tarihler de eylül ayında gerçekleşecek.

İşte önümüzdeki haftadan itibaren yürürlüğe girecek değişiklikler:

Sürücüler için değişiklik
Yeni kayıtlar için 1 eylülden itibaren Euro 6e emisyon standardı geçerli olacak. Bu, daha sıkı bir ölçüm prosedürü anlamına geliyor. Dizel ve benzinli motorlar için sınırlar aynı kalır.

ADAC şöyle açıklıyor: “Euro 7 standardı yürürlüğe girene kadar, AB Komisyonu, Euro 6 emisyon standardının başka bir güncellemesini yayınladı: Euro 6e. Yeni standardın ilk aşamasının (EA), 1 Eylül 2023'ten itibaren yeni tip onaylı otomobil modelleri tarafından karşılanması gerekecek ve 1 Eylül 2024'ten itibaren tüm ilk tesciller için zorunlu olacak." 

Yeni emisyon standardına göre örneğin nitrojen oksit NO için dizel motorlara 80 mg/km, benzinli motorlara ise 60 mg/km uygulanıyor. 

Yeni Euro 6e emisyon standardı, 31 Aralık 2025'e kadar ilk kayıtlar için yürürlükte kalacak ve daha sonra Euro7 standardına geçilecek.

Vergi beyannameleri ve Corona yardımı
Bir vergi danışmanı gözetiminde olmadığınız sürece 2023 vergi beyannamenizi en geç 2 Eylül 2024 tarihine kadar vermeyi unutmayın. Ayrıca Corona ekonomik yardımının nihai faturalandırılması için son tarih Eylül ayı sonunda sona eriyor. Bu beyanlar, talep edilen sübvansiyonları gerçek taleplerle karşılaştırmak için gereklidir. Duruma göre ek ödemeler veya geri ödemeler mümkün olabilir.

Isıtma desteği ve gaz ısıtma kontrolü
Eylül 2024'ün sonundan itibaren, KfW ısıtma finansmanına başvuranlar faturalarını ve makbuzlarını dijital olarak gönderebilecekler. İlk yararlananlar arasında evi kendileri kullanan müstakil ev sahipleri yer alıyor. Belgelerin kontrol edilmesinin ardından paranın ilk kez Ekim ayı sonunda ödenmesi bekleniyor.

Ayrıca doğalgazla ısıtılan bina sahiplerinin 15 Eylül 2024 tarihine kadar ısıtma testi ve gerekiyorsa optimizasyonu yaptırması gerekiyor. Bir uzman tarafından yapılan basit bir kontrolün maliyetinin 100 ila 150 euro arasında olduğu tahmin ediliyor. 2020 ile 2022 yılları arasında benzer bir kontrol yapılmışsa ve herhangi bir optimizasyon ihtiyacı tespit edilmemişse, kontrol atlanabilir. 

Üç federal eyalette seçim
Eylül ayında önemli eyalet seçimleri yaklaşıyor. Saksonya ve Thüringen'deki eyalet parlamentoları 1 Eylül 2024'te yeniden seçilecek. Bunu 22 Eylül'de Brandenburg takip edecek. Seçim beş yıllık yasama dönemi için geçerlidir.

Almanya’da bir binada çıkan yangında Türk anne ve oğlu hayatını kaybetti Almanya’da bir binada çıkan yangında Türk anne ve oğlu hayatını kaybetti

Federal Meclis tatili bitiyor
Federal Meclis yaz tatilinin ardından 9 Eylül'de yeniden toplanacak. Meclisin açılmasından sonra ilk büyük tartışmanın yaklaşan bütçe haftasında yapılacağı belirtiliyor.

Organ bağışı artık daha kolay
Eylül 2024'ün sonundan itibaren organ bağışı beyanı vermek daha kolay olacak. Sigortalılar kararlarını sağlık sigortası uygulamaları aracılığıyla verebiliyor. Bu yenilik, kimlik kartının çevrimiçi işlevini kullanarak beyanların merkezi kayıt sistemine girilmesi olanağını da tamamlıyor.

Deutsche Bahn uluslararası trenlerinde rezervasyon şartı
Yaz aylarında yurt dışına trenle seyahat etmek isteyen herkesin, uzun mesafeli tren bağlantılarının neredeyse tamamı için rezervasyon yapması gerekiyordu. Eylül ayından itibaren bu şart kaldırıldı. Uluslararası yolculuklar için artık rezervasyon yaptırmaya gerek yok. Sadece Münih ile Zürih arasındaki seferler için rezervasyon zorunluluğu 5 Ekim'e kadar devam edecek.

DisneyPlus ve çocuk koltukları
Daha önce Disney Plus'ta hesap paylaşımı mümkündü. Bazı tüketiciler, hesabını başka bir haneyle paylaşarak paradan tasarruf edebildi. Disney Plus artık buna karşı harekete geçerek paylaşımı kaldırmayı hedefliyor.

"R 44" işaretli çocuk koltukları, mevcut güvenlik standartlarını artık karşılamadığından Eylül ayından itibaren artık satışı yapılmayacak. Ancak mevcut koltuklar yine de kullanılabilir.

Ülke çapında uyarı günü 
Bazı şehirlerde şehrin sirenleri düzenli olarak test ediliyor. Örneğin Dresden'de bu durum her zaman çarşamba günleri saat 15:00'te yapılıyor. Ancak Eylül ayında ülke genelinde bir uyarı alarmı verilecek. Edinilen bilgiye göre 12 Eylül Perşembe günü saat 11:00’de tüm ülkede aynı anda sirenler çalacak. Aynı gün sirenlerin yanı sıra "Nina" veya "Katwarn" gibi uygulamalardan gelen uyarı mesajları da test edilecek. Denemenin 11:45’de bitmesi planlanıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş