Federal İstatistik Dairesi'nin (Destatis) Zensus 2022 raporuna göre, Almanya genelinde 15 Mayıs 2022 itibarıyla 1,9 milyon boş daire bulunuyor. Almanya'nın konut sorunuyla en çok mücadele eden eyaleti Bavyera'da yaklaşık 300 bin boş daire var ve bu dairelerin 22 bin 403'ü Münih'te bulunuyor.

Bavyera'daki boş konut oranı yüzde 4,2 iken, Almanya genelinde bu oran yüzde 4,3 olarak kaydedildi.
En yüksek boş konut oranına sahip eyaletler yüzde 8,9 ile Saksonya-Anhalt ve yüzde 8,5 ile Saksonya oldu. Berlin'de 40 bin, Hamburg ve Leipzig'de yaklaşık 20 bin, Dresden'de 13 bin, Erfurt'ta 5 bin, Tübingen ve Marburg'da ise bin civarında daire boş durumda.

Belediyeler için konut piyasası analizleri üreten Pestel Enstitüsü Genel Müdürü Matthias Günther, konut piyasasının sağlıklı işleyebilmesi için yüzde 3 oranında boş dairenin gerekli olduğunu, bu oranın üzerindeki boş dairelerin ise fazlalık olarak kabul edildiğini belirtti.

Federal İstatistik Ofisi'ne göre, mülklerin yarısından fazlasında (yüzde 55) bir yıldan fazla süredir ikamet edilmiyor. Uzun süre oturulmadığı için evlerin tadilattan geçirilmesi gerekiyor. Uzmanlara göre şehrin kenar mahallelerinde yeni yerleşim alanları inşa edilirken, şehir içi yerler bakıma muhtaç hale geliyor. Bunun nedenleri arasında eski bina yapısının yanı sıra daire boyutlarının küçük olması, komşulara olan mesafenin kısa olması ve park seçeneklerinin zayıf olması yer alıyor.

Almanya’da EDEKA atıştırmalık hurma topları geri çağrıldı Almanya’da EDEKA atıştırmalık hurma topları geri çağrıldı

Alman hükümeti her yıl 100 bini sosyal konut olmak üzere 400 bin konut inşa etmeyi hedefliyordu. Ancak, inşaat izinlerinin geçen yıl yüzde 26,6 düşüşle 260 bin 100'e gerilemesiyle bu hedefe ulaşılamadı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş