Gurbetçiye sınırda HGS şoku: Cezayı ödedi ama çıkışına izin verilmedi Gurbetçiye sınırda HGS şoku: Cezayı ödedi ama çıkışına izin verilmedi

Aylık belirli bir sınıra kadar, vergiden muaf olarak kazanç sağlamaya olanak tanınan Mini Job sisteminde önümüzdeki yıl için belirlenen gelir sınırı açıklandı.

Buna göre 1 Ocak 2025 itibarıyla Mini Job gelir sınırı 28 euroluk bir artışla birlikte,  538 euro’dan 556 euro’ya yükseltilecek.

Mini Job sisteminde işverenler sosyal güvenlik primi ödemezken, çalışanlar isteğe bağlı olarak emeklilik ve sağlık sigortasına katılabiliyor.

Minijob, özellikle ek gelir elde etmek isteyen öğrenciler, emekliler ve ev hanımları için ideal bir uygulama. Bu sistemde bildirim ve prim ödeme süreçleri daha basit. Ancak bu sistemle çalışanlar genellikle sağlık, bakım ve işsizlik sigortası gibi sosyal güvencelerden yararlanamıyor. Geliri de genelde tam zamanlı işlere göre düşük oluyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi