Almanya’da akaryakıt fiyatları düşüyor. Ancak ADAC, dalgalı seyreden akaryakıt fiyatlarında sürücülerin günün hangi saatinde en iyi tarifeyi yakalayabileceğini açıkladı.

Alman Otomobil Kulübü ADAC, akaryakıt fiyatlarının geçen haftaya göre düştüğünü belirtti. Buna rağmen, akaryakıt istasyonlarında fiyatların gün içerisinde sıklıkla değiştiğini vurgulayan ADAC, sürücülere günün hangi saatinde en iyi tarifeyi yakalayabileceklerini paylaştı.

ADAC verilerine göre, ülke genelinde Super E10'un litre fiyatı geçen haftaya göre 1,2 sent gerileyerek 1,769 euroya indi. Dizelin fiyatı ise sadece 1 sent ucuzlayarak 1,635 euroya geriledi.

Hollanda’da garip kaza: Viyadükten atlayan adam, aracın ön camından içeri girdi Hollanda’da garip kaza: Viyadükten atlayan adam, aracın ön camından içeri girdi

Kulüp, yaptığı bir araştırmayla gün içindeki fiyat karmaşasını nasıl takip edebileceğinizi ve yakıt ikmali sırasında nasıl tasarruf sağlayabileceğinizi gösterdi. 

Hangi saatler daha uygun?
Mayıs 2024'te Almanya'daki 14 binden fazla benzin istasyonundaki tüm fiyat hareketlerini değerlendiren ADAC, özellikle sabah saatlerinde fiyatların zirve yaptığını belirtti. Elde edilen sonuçlara göre yakıt ikmali için en iyi zaman akşam 19:00 – 20:00 saatleri ile 21:00 – 22:00 saatleri arası.

Sonuçlara göre, 

  • Sabah 06:00'dan itibaren fiyatlarda ciddi bir artış yaşanıyor ve sabah 7'den kısa bir süre sonra zirveye ulaşıyor. Bu, günün en yüksek fiyat seviyesinin olduğu zaman dilimi.
  • Akaryakıt fiyatları daha sonra düşüyor, ancak sabah 9'dan sonra tekrar yükseliyor. Gün içerisinde, sabah 10:00, öğleden sonra 13:00, 15:00, akşamüzeri 17:00, akşam 19:00 ve 21:00 civarında yükselme oluyor ve daha sonra düşüyor.
  • Saat 22:00'den itibaren premium E10 benzin ve dizel fiyatları, nispeten istikrarlı ve günlük ortalamanın biraz üzerinde olan gecelik seviyelerine geri dönüyor.
  • Ortalama yakıt fiyatları akşam 19:00 ile 20:00 arasında en düşük seviyede. Akşam 21:00'den 22:00'ye kadar olan sürede de uygun fiyatlar bulunabiliyor.

Sabah ve akşam saatlerindeki fiyat farkı ne kadar?
Sabah 7'den kısa bir süre sonra ve yakıt ikmali için en ucuz saat olan akşam 20:00'den kısa bir süre önce arasındaki ortalama fiyat farkı, benzinli otomobiller için litre başına ortalama 6,4 sent, dizel otomobiller içinse litre başına ortalama 7,3 sent. 50 litrelik bir tank dolumu ile bu, sadece doğru zamanı seçerek 3,65 euro'ya kadar tasarruf sağlar. Nispeten ucuz bir benzin istasyonuna gidilmesi halinde litre başına fark 10 sentin üzerine çıkar.

ADAC Drive
ADAC, sürücülere yakıt almadan önce "ADAC Drive" akıllı telefon uygulaması ile 14 binden fazla benzin istasyonunun fiyatlarını karşılaştırmalarını da tavsiye ediyor. Ayrıca otoyol dışında yakıt ikmali yaparak da tasarruf edilebileceğini belirtiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş