ALMANYA

Almanya’da Aldi süpermarkete gelen muz kutularında 95 kilo kokain çıktı

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde Aldı süpermarkete ait 11 şubeye gönderilen muz kutularından 95 kilo kokain çıktı. Polis soruşturma başlattı.

Abone Ol

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, Mönchengladbach kentindeki Aldi süpermarket zincirine ait 11 şubede, muz kutularının içine gizlenmiş toplam 95 kilogram kokain ele geçirildi. Olay, Güney Amerika'dan gelen muz teslimatlarının şubelerde çalışanlar tarafından açılması sırasında ortaya çıktı. 

Mönchengladbach polisinin aktardığı bilgiye göre Aldi çalışanları, muzların arasına gizlenmiş çok sayıda kokain paketini fark ederek durumu polise bildirdi.

Mönchengladbach polisi, bu keşif üzerine derhal harekete geçerek soruşturma başlattı. Aynı gün içinde Duisburg, Krefeld, Viersen, Heinsberg ve Neuss gibi şehirlerdeki süpermarket şubelerinde de kokain içeren muz kutuları tespit edildi.

Ele geçirilen 95 kilo uyuşturucunun karaborsa değerinin 7 milyon euroyu aştığı belirtiliyor.

Kutular yanlışlıkla Aldi'ye gitti
Soruşturmaya göre, kokain içeren muz kutuları, Güney Amerika'dan deniz yoluyla Anvers limanına ve oradan da yanlışlıkla Almanya’daki Aldi’nin merkez deposuna sevk edilerek buradan farklı şubelere dağıtıldı. 

Müfettişler, bu sevkiyatın orijinal olarak uyuşturucu kaçakçılarına ait olduğunu ve süpermarket zincirine yanlışlıkla ulaştığını belirtti.

Polis ve savcılık tarafından kurulan bir soruşturma ekibi, kokain kaçakçılığının arka planını aydınlatmak için çalışmalarına devam ediyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Mönchengladbach polisi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.