ALMANYA

Almanya’da Aldi’nin Türkler ve çikolatayla ilgili reklamı tartışma yarattı

Süpermarket zinciri Aldi tarafından sosyal medyada ve kendi sitelerinde yayınlanan bir çikolata reklamı tartışma yarattı.

Abone Ol

Aldi, "Nussknacker" adlı çikolata ile ilgili hazırladığı bir reklamda Türkiye bağlantısı kurdu. Reklam sosyal medya ve şirketin sitesinde yayınlandıktan sonra tartışma yarattı. Sosyal medya ikiye bölündü.

Bilindiği üzere Almanya’dan Türkiye’ye tatile giden gurbetçilerimizin çantasında veya bavulunda mutlaka "Nussknacker" çikolatası bulunur. Aldi'de satılan bu çikolata, özellikle tatil döneminde büyük ilgi görüyor.

Youtube’da “Can'ın #ALDIhikayesi: Ailesiyle tatlı bir buluşma.” başlığı ile paylaşılan Aldi reklamında, bu olayın gerçeklere dayandığı sözü ile başlıyor. Reklam, Almanya’da çalışan bir Türk göçmen Can’ın uçakla İzmir’e seyahatini konu alıyor. Havalimanına gelen adam güvenlik kontrolünden geçerken biraz endişeli veya tedirgin tavır sergiliyor. Pasaporta vurulan damgada görülen 1996 yılı olayın o tarihte geçtiğini simgeliyor. 

Adam Türkiye’ye varınca taksi ile ailesinin yanına gidiyor. O sırada görülen kadın adama “getirdin mi?” diye bir soru yöneltiyor. Adam daha sonra çantasını açıp çikolataları gösteriyor. Videonun sonunda ise gerçek Can’ın olduğu bir fotoğraf paylaşılıyor.

Videonun açıklama kısmında “ALDI SÜD'den gelen Nussknacker, Can'ın Türk ailesinin en sevdiği hediye. Geçmişte olduğu gibi bugün de. Bu, Can'ın #ALDIhikayesi. Herkesin bir hikayesi var. Sen de bize kendi hikayeni anlat.” sloganı yer alıyor.

Videonun yayınlanmasının ardından bu hikayelerin birebir benzerini yaşayanlar birçok kişi reklamı övgü ile bahsederken, “Türkler için utanç verici bir reklam” şeklinde yorum yapanlar da oldu.

İşte söz konusu reklam:
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.