Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler, konaklama söz konusu olduğunda ciddi maliyetlerle karşı karşıya. Yeni eğitim ve öğretim yılı 1 Ekim’de başlarken, birçok şehirde paylaşımlı öğrenci evlerinin kiraları arttı, en yüksek oda kiraları ise Münih’te.

Almanya’da bu ihlalde bulunan kiracıya 500 bin euro ceza kesiliyor! Almanya’da bu ihlalde bulunan kiracıya 500 bin euro ceza kesiliyor!

"Moses Mendelssohn Enstitüsü" ve konaklama platformu wg-gesucht.de’nin yaptığı bir araştırmaya göre, Münih’te tipik bir öğrenci evi odası şu anda ortalama 790 euro’ya kiralanıyor. Bu, geçen yıla göre 40 euro, iki yıl öncesine göre ise 90 euro daha fazla.

Ülke genelinde de öğrenci evlerinin kiraları daha yavaş bir hızla arttı. Araştırmaya göre Almanya genelinde ortalama kira bedeli 489 euro civarında.

Hamburg, Berlin ve Frankfurt da pahalı
Münih, üst üste beşinci kez Almanya'nın en pahalı konaklama şehri olarak öne çıkıyor. Münih'i oda kiralarının 680 euro olduğu Frankfurt takip ediyor. 

Sıralamanın üçüncü şehri 650 euro kira bedeli bulunan Berlin ve dördüncü sırasında ise oda kiralarının 620 euro olduğu Hamburg geliyor.

Bafög konaklama masraflarını karşılamaya yetmiyor
dönem başında Bafög konaklama ödeneği, aylık 360 euro’dan 380 euro’ya çıkarıldı. Ancak bu tutar Hamburg ve diğer 65 üniversite şehrinde sıradan bir öğrenci evi odasını kiralamak için yeterli değil.

Araştırma nasıl yapıldı?
Bu analiz için, Almanya genelinde 5 binden fazla öğrenci olan 88 üniversite bölgesinde, Ağustos ayının son iki haftasında çevrimiçi yayınlanan 9 binden fazla konaklama teklifi incelendi. Analiz, yalnızca iki veya üç kişilik paylaşımlı öğrenci evlerinde kiralanan odalarla sınırlı tutuldu. Yeni kurulan öğrenci evleri bu incelemeye dahil edilmedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi