Alman Emeklilik Sigortası'nın güncel verilerine göre ülkede 18,5 milyon emeklinin 1,3 milyonu halen çalışmaya devam ediyor. Çalışan emeklilerin önemli bir kısmı düşük ücretli ‘minijob’ işleri tercih ediyor.

Çalışan emekliler konusunu gündeme taşıyan Sol Parti, bu durumun emekli maaşlarının düşüklüğünden kaynaklandığını savunuyor. Sol Parti Milletvekili Matthias W. Birkwald yaptığı bir açıklamada, "Almanya’da emekli maaşlarının yetersizliği, birçok emeklinin çalışmak zorunda kalmasına yol açıyor, bu durum kabul edilemez" sözlerine yer verdi.

Federal hükûmet ise emeklilerin çalışmasının sadece ekonomik nedenlerden kaynaklanmadığını çalışmaya devam etmenin aynı zamanda “boş zaman değerlendirme, sosyal ilişki arayışı ve anlam bulma” gibi faktörlerle de ilişkili olduğunu savunuyor.

Düşük ücretli minijob’lar
Ocak 2024 itibarıyla Asgari saat ücreti ise 12 eurodan 12,41 euroya minijob işlerinde çalışanlar için aylık kazanç sınırı ise 520 eurodan 538 euroya çıkarıldı. Önümüzdeki yıl asgari saat ücretinin 12,82 euroya, aylık kazanç sınırının ise 556 euroya yükseltileceği belirtilmekte.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da Türk düğün konvoyunda kaza: Gelin ve damat da dahil 7 yaralı! Almanya’da Türk düğün konvoyunda kaza: Gelin ve damat da dahil 7 yaralı!

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş