Almanya’nın Solingen kentinde Uzair Reisen adlı seyahat bürosundan uçak bileti ve tatil paketi satın alan çoğu Türk onlarca vatandaş mağdur oldu. Savcılık, gelen şikayetler üzerine harekete geçerek acente sahibi 50 yaşındaki Üzeyir Ü.’yü gözaltına aldı. Adama ait tüm hesaplar bloke edildi.
Savcılığın emri üzerine geçtiğimiz hafta Perşembe günü hem acenteye hem de Üzeyir Ü.’nün Remscheid'daki evine baskın düzenlendi. Polis ekipleri, acente sahibini evinde yakalayarak gözaltına aldı.

Almanya’yı tehdit eden istilacı karıncalar elektrik ve internet kablolarını kemiriyor Almanya’yı tehdit eden istilacı karıncalar elektrik ve internet kablolarını kemiriyor

Wuppertal başsavcısı Wolf-Tilman Baumert, WDR'ye yaptığı açıklamada, Wuppertal bölge mahkemesi tarafından verilen tutuklama emrinin yerine getirildiğini söyledi. Savcı ayrıca Üzeyir Ü.’ye ait tüm banka hesaplarına bloke konulduğunu aktardı.

Üzeyir Ü.’nün Aralık 2023'ten bu yana gezi rezervasyonu yaptığı, müşterilerden para topladığı ve ardından parayı iade etmeden gezileri iptal ettiğinden şüpheleniliyor. Basına yansıyan bilgilere göre, son haftalarda bu durumdan mağdur olan en az 35 kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu ancak mağdur sayısının en az 60 olduğu tahmin ediliyor. Vatandaşların yaşadığı mağduriyetin yaklaşık 50 bin euroyu bulduğu belirtiliyor.

"Acente, müşteriler ödemeyi yapıp mağazadan çıkınca, tüm gezileri tekrar iptal etti” diye açıklayan savcılığa göre, acentede bir tatil satın alan müşteriler ancak havalimanına veya yer ayırttıkları otele vardığında dolandırıldığını anlıyor, ancak iş işten geçmiş oluyor.

Üzeyir Ü.’nün acentesinde yapılan aramada birçok belgeye el konulduğu, evinde yapılan aramada ise sadece 1440 euro nakit para bulunduğu belirtildi.

Savcılık, Üzeyir Ü. hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, suçlu bulunması halinde 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini kaydetti. Bunun dışında dolandırıcılıktan elde edilen tüm mal varlıklarına da el konularak haciz edilebilecek. Bu sayede mağdur vatandaşlara ödeme yapılabilecek.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş