Almanya’da özellikle kiralık dairelerde kalan vatandaşlar birçok kurala uymak zorunda. Bu kurallara uymayanlara ise 5 ila 500 bin euro arasında para cezası kesilmekte. Hatta bazı durumlarda kira sözleşmesi de iptal edilmekte.

İşte o cezalardan bazıları…

Beş bin euro ceza kesilebilir
Bazı durumlarda bu işler, yasal olarak belirlenmiş ‘sessizlik zamanları’ olarak geçen saat aralığını  ihlal ediyor. Gece saatlerinde veya pazar ve tatil günlerindeki sessizlik saatlerini bozanlar, 5 bin euro’ya kadar para cezası riskiyle karşı karşıya kalabiliyor.

Tehlikeli maddelerin depolanması
Benzer şekilde, tehlikeli maddeleri, sıvıları veya malzemeleri kiralık dairede depolayan kiracılar da ciddi cezalara maruz kalabiliyor. Hatta bodrum katında bile katı kurallar geçerli. Örneğin, yanıcı maddelerin, araba lastiklerinin veya boyalarda bulunabilecek zararlı maddelerin ya da iki litreden fazla benzinin bodrum katında depolanması kesinlikle yasak.

İzinsiz hayvan besleme kiralık sözleşmesini fesh edebilir
Daha az maliyetli ama yine de ciddi bir ihlal ise, kiracıların izinsiz hayvan beslemesi. Ev sahipleri, tavşan, hamster gibi küçük hayvanları yasaklayamazken, köpek veya kedi beslenmesine karşı çıkabilme hakkına sahip. Buna rağmen söz konusu hayvanlardan birini besleyen kiracılar, kira sözleşmesinin feshi riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Almanya’yı tehdit eden istilacı karıncalar elektrik ve internet kablolarını kemiriyor Almanya’yı tehdit eden istilacı karıncalar elektrik ve internet kablolarını kemiriyor

Yapısal değişiklikler de yasak kapsamında
Benzer bir durum, kiracıların ev sahibine danışmadan konutta yapacağı yapısal değişikliklerle ilgili. Balkonlara kedi ağı kurulması gibi basit bir işlem bile bu duruma dahil olabilir. Özellikle konut piyasasının gergin olduğu dönemlerde, dairelerin konut amacı dışında kullanılması durumunda şehirler ve belediyeler sıkı önlemler alıyor.

Depo veya ofis olarak kullanılması
Dairenin konut yerine tatil evi, depo veya ofis olarak kullanılması gibi durumlarda, para cezasının miktarı değişiklik gösterse de yüklü cezalar veriliyor. Geçmişte bu durumda 500 bin euro’ya varan para cezaları kesildiği belirtiliyor. Bu tür ağır cezalar, özellikle Berlin ve Hamburg gibi konut sıkıntısı yaşanan şehirlerde uygulanıyor.

Kaynak: Camia Haber
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi