Almanya’da geçen yılki rekor artışın ardından, 2025 yılında Vatandaşlık Parası’na (Bürgergeld) zam yapılmamasına karar verildi. Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, enflasyondaki düşüşü gerekçe göstererek artışın gerçekleşmeyeceğini belirtti. Sosyal yardım kuruluşları ise zam yapılmamasına tepki gösterdi. Bakan ayrıca daha sıkı düzenlemelerin geleceğini de duyurdu.

Sosyal dernekler, zam yapılmama kararını, milyonlarca insanın yoksulluğa daha fazla sürükleneceği şeklinde yorumladı. Hükümet ise Bürgergeld’in asgari bir destek olduğunu savundu. Bakan Heil, yapılan eleştirilere "İhtiyacı olanlara yardım edilmeli, ancak bu, asgari geçim seviyesidir. Ne fazlası ne de azı" şeklinde yanıt verdi.

Daha sıkı tedbirler geliyor
Almanya İş Ajansı verilerine göre, çalışabilecek durumda olan ancak çalışmayı reddeden yaklaşık 16.000 kişi Vatandaşlık Parası almaya devam ediyor.

Bakan Heil, Vatandaşlık Parası alanlar için yeni ve daha sıkı düzenlemeler getirileceğini belirtti. Buna göre, vatandaşlık parası alanlar iş bulma merkezlerine (Jobcenter) daha sık gitmek zorunda kalacak, iş birliği yapmayan veya çalışmayı reddedenlerin yardımları yüzde 30’a kadar kesintiye uğrayacak. Kaçak çalıştığı tespit edilenlerin maaşı yüzde 30 kesilecek ve ceza uygulanacak. İş arayanların, işe gitmek için günde 3 saate kadar seyahat etmeleri istenecek. Ayrıca bekar kişilere taşınma önerisi sunulacak.

Almanya’da çifte vatandaşlık başvuruları için bekleme süresi 1 yılı buluyor Almanya’da çifte vatandaşlık başvuruları için bekleme süresi 1 yılı buluyor

2024 Bürgergeld miktarları
Bu yılın başında Vatandaşlık Parası alan 5 milyon kişinin maaşına yüzde 12 zam yapıldı. Tek başına yaşayanların maaşı 563 euroya, çiftlerin maaşı kişi başı 506 euroya çıktı. 14-17 yaş arası gençlerin maaşı 471 euroya, 6-13 yaş arası çocukların 390 euroya ve 6 yaşından küçük çocuklar için ödenen miktar ise 357 euroya çıktı. olarak belirlendi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş