Berlinli Türk rapçi Challa (Çağlar Budaklı) uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi Berlinli Türk rapçi Challa (Çağlar Budaklı) uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

İngiltere merkezli Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından yapılan bir çalışmaya göre, Almanya’da büyük şehirlerdeki kira artışı yavaşladı ancak küçük beldeler ve kırsal kesimde hala yüksek seyrediyor. Satılık konut fiyatları ise düşmeye devam ediyor.

JLL'ye göre Berlin, Hamburg, Münih, Köln, Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart ve Leipzig'den oluşan sekiz metropolde talep edilen daire kiraları yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 6,3 arttı. 2023'ün ikinci yarısındaki artış oranı yüzde 8,2 düzeyindeydi.

En fazla artış Berlin'de
Kira fiyatlarındaki en büyük artış yüzde 11,4 ile Berlin'de görüldü. Berlin'i yüzde 9,8 ile Leipzig ve yüzde 9,4 ile Frankfurt izledi. Düsseldorf’da yüzde 7, Stuttgart’ta yüzde 5,2, Hamburg’da yüzde 5 ve Münih’de yüzde 3,2 artış görüldü. En düşük kira artışı ise yüzde 1,4 ile Köln'de gerçekleşti. 

Sekiz büyük metropol kentin dışındaki kentlerde kiralar daha yüksek bir hızla arttı. Bu kentlerde ev sahiplerince talep edilen ortalama kira fiyatı, 2024'ün ilk yarısında geçen yıla kıyasla yüzde 8,3 arttı. Kırsal kesimde ise kira artışı yüzde 5,6 ile geçen yılın son altı ayına göre 0,1 puan daha yüksek oldu.

Satılık konut fiyatlarında düşüş
Almanya'da büyük kentlerdeki konut fiyatları hızı gerilese de düşmeye devam ediyor. Ülke genelinde ortalama konut fiyatı 2024'ün ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,6 düştü. 2023'ün ikinci yarısında bu oran yüzde 7,4’dü. En büyük fiyat düşüşü yüzde 6,5 ile Frankfurt'ta görülürken, en az düşüş Hamburg'da kaydedildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş