ALMANYA

Almanya’da Çifte Vatandaşlık hakkından yararlanmak isteyen çocuklar için önemli duyuru

T.C. Hamburg Başkonsolosluğu Almanya’da yürürlüğe giren çifte vatandaşlık yasasından yararlanmak isteyen çocuklar için önemli bir açıklama yaptı.

Abone Ol

T.C. Hamburg Başkonsolosluğu, daha önce Türk vatandaşlığından feragat eden ve Haziran ayında Almanya’da yürürlüğe giren Çifte Vatandaşlık yasasından yararlanmak isteyen aileler ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Başkonsolosluk açıklamasında Anne ve babası Türk vatandaşlığından çıktıktan sonra doğan çocukların çifte vatandaşlık hakkını nasıl kazanabilecekleri açıklandı.

Başkonsolosluk açıklaması şu şekilde:
Çocukların, Anne ve babası Türk vatandaşlığını, çıkma izni almak suretiyle kaybettikleri tarihten sonra doğan, 18 yaş üstü kişilerin Çifte Vatandaşlık Başvuru Sürecinde yapılması gerekenler...
1) Bilindiği üzere, Türk vatandaşlığını çıkma izni almak suretiyle kaybedenler ile ana veya babalarına bağlı olarak Türk vatandaşlığını kaybeden 21 yaş altı kişiler Yeniden Türk Vatandaşlığını kazanma başvurusunda bulunabilmektedir. 

  • 18 yaş altı çocukların yeniden Türk vatandaşlığını kazanma başvuruları esnasında ana ve babalarıyla birlikte işlem görmeleri esastır.
  • Doğum tarihleri, ana ve babasının Türk vatandaşlığını çıkma izni almak suretiyle kaybettikleri tarihten önce olan kişilerin, ergin oldukları tarihten itibaren, 3 yıl içinde seçme haklarını kullanarak da Türk vatandaşlığını kazanmaları mümkündür.

 Bu şartları taşıyan kişiler konsolosluk.gov.tr adresinden, bağlı bulundukları Başkonsolosluğu seçerek, "Yeniden Türk Vatandaşlığını Kazanma" sekmesi altından başvurularını yapabilirler.

2) Ancak, doğum tarihleri, ana ve babasının Türk vatandaşlığını çıkma izni almak suretiyle kaybettikleri tarihten sonra olan, 18 yaş üstü kişilerin, vatandaşlık kazanma başvurularını, konsolosluk.gov.tr adresinden, "İstisnai Vatandaşlık Başvurusu" sekmesi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.