Almanya Tüketici Danışma Merkezi tarafından yapılan bir uyarıda, siber suçluların kimlik avı için Netflix ve Disney abonelerini gözlerine kestirdiği belirtildi. Kurbanlarına Disney+ ve Netflix tasarımlı mailler gönderen bu korsanlar, kişilerin özellikle banka veya kredi kartı bilgilerine ulaşmayı hedefliyor.

Abonelere gönderilen epostalarda genellikle hesaplarının belirli bir zaman içerisinde engelleneceği veya sınırsız erişimden yararlanabilmeleri için ödeme bilgilerini güncellemeleri gerektiği belirtiliyor.

Bu kişilerin postaları hemen açmaya ve daha fazla işlem yapmaya ikna etmeyi amaçlayan dolandırıcılar, konu satırına abonelik ücretinin son ödemesiyle ilgili sorunlar olduğunu belirten bir açıklama yazıp “derhal” harekete geçmelerini istiyor.

Gönderilen maillerde genellikle ödeme yenileme veya bilgileri kontrol etmek için kullanıcının tıklaması gereken bir düğme veya bağlantı bulunuyor. Ancak bu butona tıklandığında orijinal Netflix ya da Disney+ sayfalarına çok benzeyen sahte bir web sitesine yönlendiriliyor. Burada girilen bilgiler ise doğrudan dolandırıcıların eline geçmiş oluyor.

ABD'de fişi çekilen adam organ bağışı ameliyatında hayata döndü ABD'de fişi çekilen adam organ bağışı ameliyatında hayata döndü

Tüketici danışma merkez, özellikle bu kişi üzerine zaman baskısı yaratan maillere dikkat edilmesi gerektiğini emin olmadıkları hiçbir linke veya düğmeye basmamalarını ve gelen maili direk olarak spam klasörüne yönlendirmesi gerektiğini belirtiyor.

Nasıl önleyebilirsiniz?
Alıcılar dolandırıcılığı iki şekilde anlayabilir. Gelen maildeki gönderen adresine bakmanız bu yöntemin ilki. Eğer bu adres örneğin @netflix.com ile bitmiyorsa, mesaj Netflix'ten gelmiyor demektir. 
İkinci yöntem ise, kişisel selamlamanın olup olmadığıdır. Yayın sağlayıcıları abonelerinin isimlerine sahiptir. Bu nedenle kullanıcılara kişisel olarak hitap ederler. Dolandırıcılar ise örneğin “sayın abone” şeklinde bir ifade kullanır.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi