Almanya'da sürücü kursları ve ehliyet sınavları için önemli ölçüde daha yüksek maliyetlere yönelik eğilim devam ediyor. Federal İstatistik Bürosu, geçtiğimiz yıl ehliyet için yapılan masrafların 2022’ye oranla yüzde 7,6 arttığını açıkladı. Buna karşılık, aynı dönemdeki tüketici fiyatlarında yüzde 5,9 artış kaydedildi.

İstatistik Bürosu açıklamasında, sürücü kursu ve ehliyet fiyatlarının önceki yıllarda zaten ortalamanın üzerinde bir oranda arttığı, 2021 yılında ortalama yüzde 9,6 ve 2022 yılında ise yüzde 10,8 gibi rekor bir artış kaydedildiği vurgulandı. Açıklamada enflasyon oranının 2021’de yüzde 3,1, 2022’de yüzde 6,9 olduğu hatırlatıldı.

ADAC: Masraflar 4500 euroya kadar çıktı 
Alman Otomobil Kulübü ADAC birkaç ay önce, bir ehliyetin maliyetinin 4.500 euro'ya kadar çıktığını açıkladı. Bölgesel olarak masraflarda değişiklik olduğu ve sürücü adayının yetenek ve becerisine de bağlı olarak yapılacak masrafın da değişebileceği belirtildi.

ADAC’a göre ehliyet için yapılan masraflardaki teori dersi ücretleri 350 ila 565 euro arasında değişiyor. Aday sürücülerin aldığı derslerin ücreti ise 55 ila 77 euro arasında. Özel sürüş dersleri 60 ila 95 euro, sınav için yapılan öğrenme materyallerinin maliyeti ise 88 ile 119 euro arasında.

Teori sınavı kayıt ücreti 60 ile 137 euro arasında değişirken, direksiyon sınavı kayıt ücreti 160 ile 289 euro arasında. Ehliyet maliyeti içerisinde yer alan test ücretleri ise en az 150 euro.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da bir binada çıkan yangında Türk anne ve oğlu hayatını kaybetti Almanya’da bir binada çıkan yangında Türk anne ve oğlu hayatını kaybetti

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş