Federal İstatistik Dairesi verilerine göre, Almanya'da geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre yüzde 3,6’lık düşüşle toplam 1,03 milyon kişi hayatını kaybetti. Ölüm sayısı 2019’dan bu yana ilk kez azalmış oldu

Verilere göre hayatını kaybeden kadınların yarısından fazlası ve erkeklerin ise neredeyse üçte biri 85 yaş ve üzerindeydi. 

Almanya’da çifte vatandaşlık başvuruları için bekleme süresi 1 yılı buluyor Almanya’da çifte vatandaşlık başvuruları için bekleme süresi 1 yılı buluyor

Ölüm nedenleri arasında kardiyovasküler hastalıklar, toplam ölümlerin yüzde 33,9'unu, kanser ise yüzde 22,4'ünü oluşturdu. Toplamda 348 bin 312 kişi kalp-damar hastalıkları, 230 bin 292 kişi ise kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Veriler kalp-damar hastalıkları ve kanserden ölümlerin bir önceki yıla göre azaldığını ancak grip ve zattürreden ölümlerin arttığını da gösterdi. 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13,1'lik bir artışla,  20 bin 900 kişi grip veya zatürreden öldü. 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 30 artış kaydedilmişti. 

2023’de intihar nedeniyle ölümlerde de artış görüldü. Geçtiğimiz yıl 10 bin 300 kişi intihar ederek yaşamına son verdi. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 1,8’lik bir artış anlamına gelmekte. Veriler intahar edenlerin yüzde 73’ünün erkeklerden oluştuğunu göstermekte.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş