Bulgaristan’da Almanya’dan gelen araç içinde 350 bin euro nakit yakalandı Bulgaristan’da Almanya’dan gelen araç içinde 350 bin euro nakit yakalandı

Almanya’da geçtiğimiz hafta Thüringen ve Saksonya eyaletlerinde yapılan yerel seçimlerin ardından gözler, 22 Eylül’de Brandenburg’da yapılacak seçimlere çevrildi. AfD Bandenburg'da da önde gidiyor.

Almanya'nın doğusundaki Thüringen ve Saksonya eyaletlerinde yapılan seçimler, federal hükümeti zor durumda bıraktı. İktidar partileri iç anlaşmazlıklarla boğuşurken, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin popülerliği de artıyor. 

Yapılan son anketlere göre AfD, 22 Eylül'de Brandenburg'da yapılacak seçimlerde de önde görünüyor. Ancak, uzmanlara göre AfD'nin hükümet kurma şansı düşük.

Siyaset bilimci Thorsten Faas, partinin iktidara gelebilmesi için değişim ve iş birliği yapması gerektiğini belirtti. Almanya’da erken seçimlerin zor olduğunu, ancak seçim kampanyalarının şimdiden başladığını da sözlerine ekledi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş