Almanya Sağlık Hizmeti Kurumu (der Medizinische Dienst) geçtiğimiz yıl sağlık personeli tarafından yapılan tıbbi hatalardan 75 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam 3 bin 160 hastanın ise çeşitli zararlar gördüğünü açıkladı. 2022’de bu şekilde hayatını kaybeden hasta sayısı 84’dü.

Kurum açıklamasında 2023 yılında toplamda 12 bin 438 vakanın incelendiği, bir önceki yıl ise incelenen vaka sayısının 13 bin 59 olduğu belirtildi.

Açıklanan rapora göre her beş vakadan birinde yapılan tıbbi hata nedeniyle hasta zarar gördü ve tazminat alma şansları bulunmakta.

Tıbbi hatalardan etkilenen hastaların neredeyse yüzde 30'unda kalıcı hasar meydana geldi. Bu hasarlar örneğin yara izinden kronik ağrı semptomlarına, bakım ihtiyacına, körlüğe veya felce kadar uzanıyor.

Yapılan tıbbi hatalar arasında hastaların vücut bölümlerinin veya ilaçların karıştırılması ve ameliyat sonrası vücutta yabancı cisimlerin unutulması gibi durumlar da bulunuyor.

Sağlık Hizmeti Kurumu’na göre bilinen vakaların yanı sıra bildirilmeyen vakalar da bulunmakta. Kuruma göre yatarak tedavilerin yaklaşık yüzde birinde hataların ve önlenebilir hasarların meydana geldiği varsayılmakta.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya, bugün kara sınırlarında pasaport kontrolüne başladı Almanya, bugün kara sınırlarında pasaport kontrolüne başladı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş