Almanya, bugün kara sınırlarında pasaport kontrolüne başladı Almanya, bugün kara sınırlarında pasaport kontrolüne başladı

Alman Federal İstatistik Ofisi ve Federal Nüfus Araştırma Enstitüsü’nün (BiB) verilerine göre her yıl 20 ila 40 yaş arasındaki yaklaşık 210 bin Alman vatandaşı ülkeyi terk ediyor. Buna karşı ülkeye dönen Almanların sayısı azalıyor.

Açıklanan verilere göre ülkeyi terk eden Alman vatandaşlarının üçte biri ise yükseköğrenim görmüş kişilerden oluşuyor.

Yurdu terk edenlerin yanı sıra yurda dönen Alman vatandaşları da bulunuyor ancak bu sayı her yıl azalıyor. Öte yandan, yaş altındaki kişilerin yüzde onu ise aktif olarak yurtdışında iş arıyor.

Almanya'da yüksek nitelikli iş gücüne olan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Alman iş dünyasının karar vericileri ve politikacılar, bu nedenle iyi eğitimli Almanların neden göç ettiğini ve geri dönüşlerini teşvik etmek için hangi teşviklerin sunulabileceğini araştırıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş