Almanya’da biri Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi diğeri Karlsruhe’de bulunan Federal Başsavcılık tarafından iki PKK’lı tutuklandı.

Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görülen davada hakkında Almanya’da terör örgütü PKK yöneticiliği yaptığı ve üye olma suçlarından dava açılan "Kahraman" kod adlı Mehmet D. 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet D.’nin kararı temyize götürme hakkı bulunuyor.

Mahkeme gerekçeli kararında, PKK’nın yabancı bir terör örgütü olduğu, amacının ve faaliyetlerinin cinayet işlemeye ve adam öldürmeye yönelik olduğu belirtildi. Mahkemede ayrıca Mehmet D.’nin 2013’ün ilk altı ayında Kuzey-Ren Vestfalya’da akabinde 2014'ün ortasına kadar da Hamburg, Kiel, Bremen,Berlin ve ile Saksonya’yı kapsayan bölgelerde terör örgütü yöneticisi olmakla suçlandı.

Bu arada Federal Başsavcılık Türk vatandaşı Bedrettin K.’nın terör örgütü PKK’ya üye olmaktan tutuklandığını açıkladı.

Bu yıl Temmuz ayından beri Düsseldorf, Köln, Bielefeld ve Ruhr havzası bölgelerinde sorumlu olduğu bildirilen "Ali" kod adlı Bedrettin K. geçtiğimiz yıl Temmuz ayından beri Bremen, Hannover, Hamburg ve Saksonya bölgesinde terör örgütünün sorumlusu olmakla suçlanıyor.

Federal Başsavcılık bu arada Federal Kriminal Dairesine Bedrettin K. ile ilgili delil toplama ve soruşturma görevi verdi.