ALMANYA

Almanya’da ilaç sıkıntısı büyüyor: ‘Hastalar tedavi olmadan evlerine gönderiliyor’

Almanya’da baş gösteren ilaç tedarik sıkıntısı, hastaların tedavi olmadan evlerine gönderilmelerine neden oluyor. Uzmanlara göre sorun daha da artabilir.

Abone Ol

Almanya’da ilaç tedarikinde yaşanan sıkıntı derinleşmeye başladı. Bild Gazetesine bir açıklama yapan Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği (KBV) Başkanı Andreas Gassen, bazı durumlarda hastaların tedavi edilemeden evlerine gönderildiğini belirtti.

Gassen, özelikle birçok ilaçta taşıyıcı olarak kullanılan salin solüsyonu tedarikinde yaşanan sıkıntıların tedaviyi geciktirdiğini ve bu durumun "sağlık politikasının zafiyeti" olduğunu dile getirdi. Gassen, Almanya’daki ilaç tedarikinin "üçüncü dünya ülkesi seviyesinde" olduğunu da sözlerine ekledi.

Alman Hastaneler Birliği (DKG) Başkanı Gerald Gass da hastanelerin sipariş ettikleri irigasyon ve infüzyon solüsyonlarının tamamını alamadıklarını belirterek, “Tüm hastalar hala iyi bakım alabilirler, ancak bunun için çok fazla yapısal ve mali çaba gerekmektedir. Ancak durumda bir değişiklik olmazsa ve hasta sayısı son dönemde olduğu gibi yeniden artmaya devam ederse, uzun vadede bu mümkün olamaz.”dedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.