Almanya’da 1 Ekim’den itibaren kış ve dört mevsim lastiklerinde özel bir sembol bulunması zorunlu olacak. Lastiklerde sembolün eksik olması halinde sürücüye 120 euroya kadar para cezası uygulanacak.

Almanya’da bu ihlalde bulunan kiracıya 500 bin euro ceza kesiliyor! Almanya’da bu ihlalde bulunan kiracıya 500 bin euro ceza kesiliyor!

Kış Lastiği-1

Yeni yönetmelik, sürücülerin özel bir Alp sembolü olan “kar taneli bir dağ” sembolüne sahip lastikler kullanmasını zorunlu kılıyor. Değişiklik, 2018'den itibaren üretilen tüm kış ve dört mevsim lastiklerini etkiliyor.

Uzun bir süre boyunca, kış koşullarına uygun lastikler M+S sembolü ile tanınabiliyordu. Bu kısaltma "çamur ve kar" anlamına geliyordu. Bu sembol, bu lastiklerin kış koşullarına uygun olduğunu düşündürse de artık durum böyle değil. Automobil Club Verkehr'e (ACV) göre, bu sembol yasal olarak korunmadığı için bu tür lastiklerin kış koşullarına uygunluğu için hiçbir özel test yapılmadı. Bu nedenle, artık bu sembolün kış koşullarına uygunluğu garanti etmediği kabul ediliyor.

60 euro ile 120 euro arası para cezası
Yeni düzenlemeye rağmen son tarihten sonra M+S lastikleri ile araç kullananlara para cezası verilecek. Sadece M+S işaretine sahip lastiklerle araç kullananlar, 60 euro para cezası ve sürücü belgelerine bir ceza puanı riskiyle karşı karşıya kalacak. Diğer yol kullanıcılarının engellendiği bir durum yaşandığında ceza miktarı 80 euroya çıkacak.

Tehlike söz konusu olduğunda ceza miktarı 100 euroya, bir kaza durumunda ise 120 euroya kadar yükselecek. Bir kaza durumunda ayrıca, sigortayla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz.

Avusturya'da ise M+S logosuna sahip lastikler hâlâ uygun kış lastiği olarak kabul edilmekte.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş