Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Almanya, ekonomik krizle mücadelede iş gücünü korumak için kısa çalışma ödeneği (Kurzarbeitergeld) süresini 24 aya çıkardı. Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil tarafından hazırlanan düzenleme, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı ve 2025 yılı sonuna kadar geçerli olacak.
Yeni düzenleme, şirketlerin mali yükünü hafifleterek çalışanlarını işten çıkarmadan korumasını amaçlıyor. Kısa çalışma modeli, koronavirüs salgını sırasında da birçok iş yerinin faaliyetlerini sürdürmesini sağlamıştı. Şimdi, ekonomik kriz koşullarında bu model yeniden devreye alınıyor.
Kısa çalışma sistemi nasıl işliyor?
Kısa çalışma, çalışanların normalden daha az saat çalıştığı bir uygulama. Bu süreçte çalışanlar maaşlarının yüzde 60’ını kısa çalışma ödeneği olarak alıyor. Ödemeler, işverenler tarafından Federal İş Ajansı’ndan talep edilerek geri alınabiliyor. Böylece işverenler üzerindeki mali yük hafifletiliyor ve iş gücü kaybı önleniyor.
Kriz ortamında artan talep
Federal Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre, eylül ayında kısa çalışma yapanların sayısı 268 bine ulaştı. Bu, geçen yıla göre yüzde 76, 2022’ye kıyasla ise üç kat artış anlamına geliyor. Bakan Heil, bu önlemin Almanya'nın ihracata dayalı ekonomisini destekleyerek vasıflı iş gücünü koruyacağını vurguladı.
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.