ALMANYA

Almanya’da malulen emekliler için ek gelir sınırı artırılıyor

Almanya’da malulen emekli olup çalışmaya devam edenler için uygulanan gelir sınırı önümüzdeki yıl artırılıyor. Bundan 1,8 milyon kişi yararlanacak.

Abone Ol

Almanya’da maluliyet maaşı alan herkes, önümüzdeki yıldan itibaren daha fazla kazanç elde edebilecek. Kazanma gücü azalan emekliler için ek gelir sınırı 2025'te artacak.

Emekli maaşının yanında belirli bir limite kadar bir işten kazanç elde etmenize izin verilmekte. Önümüzdeki yılın başında girecek yeni düzenlemeye göre yaklaşık 1,8 milyon kişi için önemli bir değişiklik olacak. BU kişilere uygulanan üst limit sınırı artırılacak.

"Deutsche Rentenversicherung" (DRV), hastalık veya engellilik nedeniyle günde üç saatten az çalışabilen herkesin tamamen iş göremez olarak kabul edildiğini açıklıyor. "Kısmi engellik" nedeniyle emeklilik maaşı alma hakkı, hastalık veya engellilik nedeniyle günde en az üç en fazla 6 saat çalışabilen kişiler için geçerli.

1 Ocak 2024'ten bu yana, iş göremezlik nedeniyle emekli maaşı alan kişilerin, yılda brüt olarak  37 bin 117 euro 50 sente kadar kazanmalarına izin veriliyor. Tam engellilikte limit 18 bin 558 euro 75 sent. 

Ek kazanç limiti 1 Ocak 2025'ten itibaren artırılacak. Bu durumda, kısmi engellilik durumunda yıllık 39 bin 322 euro 50 sente, tam engellilik durumunda ise yıllık 19 bin 661 euro 25 sente çıkacak.

Bu hesaplamaya göre emeklilerin, tamamen iş göremez olmaları durumunda, ek bir iş üzerinden ayda en fazla bin 638 euro (brüt) kazanmalarına izin verilecek. Kısmen çalışamaz durumda olanlar ise yaklaşık 3 bin 276 euro'ya (brüt) kadar maaş alabilecek.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.