ALMANYA

Almanya'da mantar yiyen 3 çocuk, akut karaciğer yetmezliğiyle hastaneye kaldırıldı

Almanya’da üç çocuk, topladıkları mantarları yedikten sonra akut karaciğer yetmezliği nedeniyle Essen Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Abone Ol

Sonbahar, birçok kişi için ormanda mantar toplama zamanı olsa da, deneyimsiz toplayıcılar için bu büyük bir tehlike oluşturuyor. Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde üç çocuk ve bir yetişkin, topladıkları mantarları yedikten sonra zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Çocukların akut karaciğer yetmezliği çektiği açıklandı.

Alman Haber Ajansı DPA’nın aktardığı bilgiye göre, Salı gecesi üç çocuk ve bir yetişkin, akut karaciğer yetmezliği nedeniyle Essen Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi. Çocukların zehirli şapkalı mantar yedikleri belirtildi.

Haberde iki çocuğun akraba olduğu, diğer çocuğun ise başka bir aileden geldiği ifade edildi. Hastaneye kaldırılan yetişkinin çocuklardan birinin babası olduğu kaydedildi.

Çocuklar Essen Üniversitesi’ne nakledildi
Üniversite kliniğine göre, çocuklardan ikisi Saarland bölgesinden geliyor. Diğer çocuk ve yetişkin ise Ruhr bölgesinden değil, ancak tüm hastalar akut karaciğer yetmezliği nedeniyle Essen Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Almanya'nın önde gelen nakil merkezlerinden biri olan hastaneden bir sözcü, WDR haber servisine yaptığı açıklamada, uzun süredir böyle bir vakayla karşılaşmadıklarını söyledi. Hastaneye kaldırılan çocukların yaşlarının 5 ila 15 arasında değiştiği belirtildi.

Hastane sözcüsü, çocukların acilen donör organa ihtiyaç duyduğunu, ancak ne kadar beklemeleri gerektiğinin belli olmadığını ifade etti. Uygun donör bulunamadığı takdirde, ölümle sonuçlanma ihtimalinin bulunduğu da vurgulandı.

Sözcü, veri koruma ve kişisel hakların korunması gerekçesiyle hastalar hakkında daha fazla bilgi vermekten kaçındı.

Topladığınız mantara dikkat edin!
Essen Üniversitesi Hastanesi, özellikle doğada toplanan mantarlar konusunda çok dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlar, birbirine çok benzeyen birçok mantar türü olduğunu, özellikle son derece zehirli şapkalı mantarın sıklıkla çayır mantarı ile karıştırıldığını belirtti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.