ALMANYA

Almanya’da milyonlarca aracın sigorta primi artacak

Almanya’da sigorta bölgelerinin yeniden sınıflandırılması 9 milyonun üstünde kişiyi etkileyecek. 4,7 milyon sürücü daha fazla sigorta primi ödeyecek.

Abone Ol

Almanya’da mevcut sigorta bölgeleri yeniden sınıflandırıldı. Bu değişiklik nedeniyle 4,7 milyon sürücünün ödediği sigorta prim miktarı arttı, bir o kadar sürücü ise şuanda ödediğinden daha az prim ödeyecek. Yaklaşık 33 milyon sigortalının primlerinde bir değişiklik olmayacağı tahmin edilmekte.

Alman Sigortalar Birliği (GDV) yeni sınıflandırmanın mevcut sözleşmesi olan sürücüler için bir sonraki sigorta yılından itibaren geçerli olacağını, yeni ve güncellenen sözleşmelerin ise yeni sınıflandırmaya göre ayarlanacağını açıkladı.

Şehirler pahalı, kırsal alanlar ucuz
GDV elde edilen verilere göre en fazla hasar kaybının Hessen eyaletine bağlı Offenbach şehrinde olduğunu, sıralamada ikinci sırada Berlin’in geldiğini açıkladı. Her iki şehirdeki hasar oranının ülke ortalamasının yüzde 40 üzerinde olduğunu belirtti. En ucuz siporta primleri ise Mecklenburg-Batı Pomeranya, Brandenburg ve Rhineland-Pfalz'ın kırsal bölgelerinde.

Bilindiği üzere sigorta primleri sadece kaza sayılarına göre değil, aynı zamanda onarım maliyetleri de dikkate alınarak hesaplanmakta. Araçtaki hasarın nerede meydana geldiği önemli ancak aracın nereye kayıtlı olduğu da büyük önem taşıyor. Hasarın nerede meydana geldiğinden ziyade, aracın hangi ilçeye kayıtlı olduğu dikkate alınıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.