Almanya’ya turist vizesiyle giden ancak oturum izni alamayacağını öğrenen Afyonlu Ayşe Çubuk, evinde intihar etti. Almanya’da turist vizesiyle Nürnberg’e gelen ve burada yaşayan Osman Yalın ile 9 Kasım 2023’te evlenen Çubuk, aile birleşimiyle gelmediği için oturum izni alamayacağını öğrenince bunalıma girdi ve Rudens str 9 Nürnberg adresindeki evinde yaşamına son verdi.

Bunalıma Girdi
Osman Yalın, acı olayla ilgili olarak şunları söyledi: “Ayşe, Alman kız arkadaşının davetlisi olarak turist vizesiyle Nürnberg’e gelmişti. Tanışıp evlendik. Almanca kursuna başlamıştı. Oturum izni almak için yabancılar dairesinden randevu talep ettik ancak randevu alamayınca işlemlerin hızlanması için avukat tuttuk. Avukatın yaptığı yazışma sonucunda, Ayşe’nin tekrar Türkiye’ye gidip aile birleşimiyle döndükten sonra oturum iznine başvurması gerektiği bildirildi. Bu durumu öğrenince strese ve bunalıma girdi. ‘Biraz sabret her şey düzelir’ dememe rağmen tedirginliği her geçen gün artıyordu. Bir gün işten aradığımda telefonlarıma cevap vermedi. Eve geldiğimde çatı katında Ayşe’yi asılı halde buldum. Eşim bir haftadır morgda ve Türkiye’ye götürmek için izin bekliyorum.”

Ailelerin Parçalanması İçin Ellerinden Geleni Yapıyorlar
Osman Yalın, “Almancası olmadan turist vizesiyle gelenlere iş ve oturum veren, ilticacılara iyi olanaklar tanıyan Almanya, turist vizesiyle gelip burada evi ve geliri iyi olanla evlendiklerinde neden önce memleketine gönderiyor? Aile birleşiminde zorluk çıkaran Almanya, ailelerin parçalanması için elinden geleni yapıyor. Toplumun kanayan yarasına çözüm bulunmalı” dedi. Yalın’ın arkadaşları mahalli sanatçı Hatip Can ve iş insanı Hıdır Yılmaz da, arkadaşlarının üzüntüsünü paylaşıyor ve Ayşe’nin morgdan en hızlı şekilde alınması için çaba sarf ediyorlar.

Kaynak: Hürriyet

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya’da gözler Brandenburg’da: AfD burada da önde gidiyor Almanya’da gözler Brandenburg’da: AfD burada da önde gidiyor

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran