Almanya’da bir binada çıkan yangında Türk anne ve oğlu hayatını kaybetti Almanya’da bir binada çıkan yangında Türk anne ve oğlu hayatını kaybetti

Almanya’da önümüzdeki yıl yeni bir pasaport veya kimlik kartı başvurusu yapacaklar için önemli bir değişiklik söz konusu. 1 Mayıs 2025 tarihinden itibaren yapılan başvurularda basılı fotoğraflar kabul edilmeyecek.

Federal İçişleri Bakanlığından yapılan duyuruda, belirtilen tarihten itibaren pasaport ve kimlik kartlarında kullanılmak üzere dijital vesikalık fotoğraflarının kabul edileceği belirtildi.

Çektirilen dijital fotoğraflar, güvenli bir bağlantı kullanılarak Vatandaşlık Dairesi veya Yabancılar Dairesi'ne gönderilecek.

Pasaport fotoğrafları, bir fotoğrafçıda veya doğrudan ilgili kurumda çektirilebilecek. Fotoğrafların biyometrik gereklilikleri karşılamazsa gerekecek. Bu gerekliliği karşılamayan fotoğraflar için, ilgili kurumda yeni bir fotoğraf çektirilebilecek. Bunun için ayrıyeten bir randevu alınmasına gerek olmayacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş