Almanya’ya gelen Hulusi Akar’dan bedelli askerlik açıklaması Almanya’ya gelen Hulusi Akar’dan bedelli askerlik açıklaması

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Almanya ekonomisindeki durgunluk, istihdamı olumsuz etkiledi. Ülkenin en büyük şirketlerinden Siemens ve Audi, binlerce çalışanını işten çıkaracağını bildirdi. Ayrıca Saksonya eyaletinde de kamu personelinin sayısının azaltılacağı açıklandı.

Siemens, dünya genelinde 6 bin çalışanını işten çıkaracak. Bu sayının 2 bin 850’si Almanya’da olacak. Şirket, özellikle otomasyon sektöründeki gerilemeye dikkat çekti. Siemens CEO’su Roland Busch, “Alman pazarı iki yıldır geriliyor. Bu nedenle Almanya’daki kapasiteleri yeniden düzenlememiz gerekiyor” dedi.

  • Sonhaber'i takip etmek ve haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesini sağlamak için buraya tıklayın.

Elektrikli araç piyasasında yaşanan durgunluk, otomotiv devi Audi’yi de etkiledi. Şirket, Almanya’da 7 bin 500 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Audi, yıllık personel maliyetlerini 1 milyar euro azaltmayı hedefliyor. Elektrikli araçlara talebin düşük kalması bu kararda etkili oldu.

Saksonya eyaletinde de işten çıkarmalar gündemde. CDU ve SPD’nin oluşturduğu (azınlık) hükümet, 2025-2026 bütçesinde yaklaşık 4 milyar euroluk açıkla karşı karşıya. Saksonya Maliye Bakanı Christian Piwarz, “Personel azaltma kaçınılmaz görünüyor” ifadelerini kullandı. Bakanlık, her departmanda kapsamlı görev değerlendirmesi yaparak personel sayısını düşürecek.

Saksonya’da mevcut 7 bin boş kadronun yarısı doldurulmayacak. Bu tasarrufla yıllık yaklaşık 250 milyon euro kazanç sağlanması bekleniyor. Ancak işten çıkarılacak personel sayısı henüz kesinleşmedi.
©Sonhaber.eu