ALMANYA

Almanya’da şuanda 500 farklı ilacın tedarikinde sıkıntı yaşanıyor

Almanya’da yüzlerce ilaçta tedarik sıkıntısı yaşanıyor. Hekimler ve eczacılar kış aylarında krizin daha da derinleşeceği endişesini taşıyor.

Abone Ol

Almanya’da hekimler ve eczacılar, şuanda yaklaşık 500 ilaçta tedarik sorunlarının yaşandığını, bu durumun önümüzdeki kış aylarında daha da kötüleşeceği endişesi yaşıyor.

Ülkede şuanda başta antibiyotikler ve insülin olmak üzere ağrı kesicilerden anesteziklere kadar yaklaşık 500 ilacı bulmak giderek zor hale gelmiş durumda.

Eczaneler, sonbaharla birlikte havaların soğumasının hastalık vaka sayılarının artıracağını bu nedenle önümüzdeki aylarda tedarik sorunlarının daha da derinleşeceğini belirtiyor.

Alman Eczacılar Birliği Başkan Yardımcısı Mathias Arnold, Funke medyaya yaptığı açıklamada, "Şu anda yaklaşık 500 ilaçta ciddi teslimat sorunları yaşanıyor. Birçok eczane, soğuk hava dalgası başladığında hastalarına gerekli ilaçları temin edememekten endişe ediyor." şeklinde ifade kullandı. 

Birlikten yapılan açıklamada ise geçen yıl kabul edilen Tedarik Darboğazı Yasası'nın henüz eczanelere somut bir rahatlama sağlamadığı belirtildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.