ALMANYA

Almanya’da Temmuz’da yürürlüğe girecek değişiklikler

Almanya’da 1 Temmuz 2024 itibariyle bir dizi değişiklik olacak. Hayatımızı etkileyecek bu değişiklikleri sizler için listeledik.

Abone Ol

Almanya’da önümüzdeki ay başta emeklilik maaşı olmak üzere bir dizi değişiklik olacak. Sonhaber.eu tüm bu değişiklikleri sizler için listeledi.

İşte 1 Temmuz 2024’de yürürlüğe girecek değişiklikle…

Emeklilik maaşına zam
Almanya'da 21 milyondan fazla emeklinin maaşları 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 4,57 oranında artırılacak. Emekli maaşları ilk kez Doğu'da ve Batı'da aynı oranda artıyor. 1.000 euroluk emekli maaşı 45,70 euro artacak.

1 Temmuz itibariyle emeklilerin alacağı maaş miktarını bu linkten örebilirsiniz:

Malulen emekli/Engelli maaşı
Temmuz ayından itibaren, yaklaşık üç milyon malulen emekliye gelirini dengelemek amacıyla ek bir ödenek verilecek.

  • 1 Ocak 2001 ile 30 Haziran 2014 tarihleri arasında ilk kez maluliyet maaşı alan kişilerin maaşına yüzde 7,5 oranında ek ödeme yapılacak.
  • 1 Temmuz 2014 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında ilk kez maluliyet maaşı alanlar ise yüzde 4,5 sabit oranlı ek ödeme hakkına sahip olacak.

Dul ve yetim aylığı
Emeklilik düzenlemesi kapsamında, dul ve yetim aylığı miktarları da artacak ve gelir muafiyet sınırı yükseltilecek. 1 Temmuz'dan itibaren 992,64 Euro olan aylık ödenek 1.038,05 euro'ya çıkacak. Yetim aylığı alan her çocuk için ödenek miktarı 210,56 eurodan 220,19 euro'ya çıkacak.

Kablo TV artık ek maliyetlerin bir parçası değil
On milyondan fazla kiracı için,  TV kablo bağlantısı ücretleri ek maliyetlere dahildi. Ancak 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren bu zorunluluk kaldırılıyor. 1 Temmuzdan itibaren yeni sistemde ise artık herkes kablolu yayın, uydu, DVB-T2, İnternet  televizyonu veya diğer seçenekler aracılığıyla TV tekliflerini alıp almayacağını ve nasıl almak istediğini özgürce seçebilecek.

Haciz muafiyet sınırı artıyor
Borçlu olanların gelirinin bir kısmı ın haczedilememesine olanak sağlayan ve yasal güvence altına alan “haciz muafiyet sınırı” artırılacak. Şu anda 1402,28 euro olan haciz muafiyet sınırı 1 Temmuz itibariyle 1491,75 euro’ya yükseltilecek.

Gaz depolama vergisi artar
Alman gaz piyasasında pazar alanı yöneticisi olan Trading Hub Europe GmbH, daha önce 1,86 Avro/MWh olan gaz depolama vergisini 1 Temmuz 2024'ten 2,50 euro/MWh olacağını açıkladı. Bu durum özellikle yeni sözleşme yapacak müşteriler için daha pahalı gaz miktarı anlamına gelecek. Bir sonraki gaz depolama vergisi belirleme tarihi ise 1 Ocak 2025.

Küçük nakliyeciler için de ücret yükümlülüğü
Bugüne kadar Almanya'da otoyollarda ve federal otoyollarda 7,5 ton veya daha ağır araçlar için bir ücret uygulanıyordu. 1 Temmuz’dan itibaren kamyon geçiş ücreti, ağırlığı 3,5 ton veya daha fazla olan küçük kamyonetler için de geçerli olacak.
 
Yeni otomobiller için sürüş destek sistemleri zorunluluğu
7 Temmuz'dan itibaren Almanya'da yeni tescil edilen otomobillerin “olay veri kaydedici” adı verilen bir çeşit cihazının olması gerekiyor. Cihazda, uçaklardaki kara kutu gibi, bir kaza durumunda durumu açıklığa kavuşturmak için okunabilecek veriler saklanmalıdır.

ADAC'ın bildirdiğine göre ayrıca 7 Temmuz'dan itibaren yeni otomobiller için bir dizi ek sürüş destek sistemi zorunlu hale gelecek. Trafik kulübüne göre bunlar arasında akıllı hız asistanı, acil durum fren lambaları, geri vites asistanı, engeller ve diğer araçlar için otonom acil fren destek sistemleri, acil durum şeritten ayrılma uyarı sistemi, uykululuk uyarı sistemi ve alkollü araç kurulumu için bir cihaz yer alıyor.

Meme kanserinde erken teşhis: Üst yaş sınırı yükseltildi
Yasal sağlık sigortasına sahip olanlar için ücretsiz meme kanseri taramasının üst yaş sınırı 69'dan 75'e çıkarılacak. Yeni düzenleme 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

Sigara içenlerde akciğer kanserinin erken tespiti
1 Temmuz 2024'ten itibaren, 50 ila 75 yaş arasındaki yoğun sigara içenlerin düşük doz bilgisayarlı tomografi (BT) kullanılarak akciğer kanserinin erken tespitine tabi tutulmasına izin verilecek. Yönetmelik 1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe giriyor. Ancak sağlık sigortası şirketlerinin masrafları karşılaması biraz zaman alabilir.  Şu ana kadar radyasyona bağlı riskler nedeniyle muayene yasaklanmıştı.

Riedbahn'ın Yenilenmesi
Deutsche Bahn, Frankfurt ile Mannheim'ı birbirine bağlayan Riedbahn'ın genel yenilemesine 15 Temmuz'da başlayacak . Güzergah 14 Aralık'a kadar kapalı kalacak. Yolcular için alternatif güzergahlarda tren seferleri yapılacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.