Almanya'da hükûmet, suç işleyen yabancıların sınır dışı edilme işlemlerini hızlandırmak için yeni bir yasa tasarısını kabul etti. İçişleri Bakanı Faeser’in hazırladığı tasarıya göre sosyal medya üzerinden terörizmle ilişkili bir paylaşımı beğenmek bile sınır dışı edilmek için geçerli gerekçe sayılacak.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in tasarısı, ağır suç işleyenlerin yanı sıra, Facebook, YouTube, Instagram veya TikTok gibi platformlarda terörizmi öven veya bu tür içerikleri beğenen yabancıların da sınır dışı edilmesini kolaylaştıracak.

Bu kapsamda, sosyal medya platformlarında teröre destek veren paylaşımları beğenen, bu tür paylaşım yapan veya yapılan paylaşıma ‘olumlu’ yorum yazan yabancılar daha kolay sınır dışı edilebilecek. 

Faeser tasarı ile ilgili açıklamasında, nefret suçlarına karşı sert önlemler aldıklarını belirterek, "Alman vatandaşı olmayan ve burada terör eylemlerini yücelten herkes sınır dışı edilebilmelidir" ifadesini kullandı. 
©Sonhaber.eu

2024'ün En Mutlu Şehirleri: Almanya ve Hollanda’dan 9, Belçika’dan 7, Türkiye’den 3 şehir listede 2024'ün En Mutlu Şehirleri: Almanya ve Hollanda’dan 9, Belçika’dan 7, Türkiye’den 3 şehir listede

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş